Miroslav Mikuljanac Foto:N1

Bio sam u manjini, jedan od onih koji su verovali da će slučaj za ubistvo Slavka Ćuruvije biti završen presudom, izjavio je Miroslav Mikuljanac, saradnik ubijenog novinara i nekadašnji urednik u Dnevnom telegrafu.

„Da danas kažem zbog čega sam bio optimističan ne znam, nakon serija laži i prevara koje smo od ovog režima dobili u vezi sa mnogim stvarima, pogotovo kada je reč o pravosuđu i dolaženju do pravde“, istakao je Mikuljanac, piše N1.

Prema njegovim rečima, nakon prvh 10 godna od pada Miloševićevog režima, dovoljno je vremena da dođe do u promenama u službama bezbednosti i da postane moguće da se, kako kaže, sa zločincima raspravlja na tom nivou da budu odgovorni za to što su učinili.

„Moja optimističnost se istopila i shvatio sam da će čitav ovaj slučaj, a i mnogi drugi sa sramotnim ishodom, da će se ovako završiti“, kaže sagovornik N1.

PORČITAJTE JOŠ:

Podsećamo, Apelacioni sud u Beogradu objavio je u petak presudu donetu pre skoro deset meseci po kojoj su okrivljeni za ubistvo Slavka Ćuruvije – Radomir Marković, Milan Radonjić, Miroslav Kurak i Ratko Romić oslobođeni krivice

Rad Komisije za istraživanje ubistava novinara, prema rečima Mikuljanca, iznedrio je neka nova saznanja o ovome i doveo nas makar o tome kakav je kompletna slika o tome šta se dogodilo.

„Možda ne znamo ko je povukao obarač, ali sada definitivno znamo ko je i kako organizovao, ko je pratio i rekao pucajte“, kaže Mikuljanac.

Da li je to dovoljno – čisto sumnjam, navodi on ali dodaje da je korak unapred i da ima „bar malu nadu“ da će u slučaju ubistva novinara Milana Pantić doći do poštenog raspleta.

Govoreći o „odugovlačenju“ objavljivanja presude, Mikuljanac kaže da je očigledno razlog da se velika stvar na izvestan način pokrije ili ubaci tema koja će onu suštinsku razvodniti.

U ovom trenutku su, navodi, dve bitne teme – stanje na Kosovu u vezi sa dinarom, a druga „neverovatna pljačka izbora“.

Tajming je, kako diodaje, sa njhove tačke gledišta (vlasti) dobro izabran.

BONUS VIDEO: Oslobađanje okrivljenih za ubistvo Ćuruvije, neuništivost nasleđa Službe

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar