Foto: Vesna Lalić, Nemanja Jovanović/Nova.rs/Shutterstock

U noći dočeka Srpske nove godine ekipe hitne pomoći imale su pune ruke posla. Ukupno 113 intervencija od čega je 26 na javnom mestu obeležile su noć za nama, a prema rečima doktorke Olje Mirković, najviše problema bilo je sa maloletnicima u alkoholisanom stanju.

Tri osobe povređene su na različitim lokacijama hladnim oružjem, a Na Trgu Republike u Beogradu sat posle ponoći nožem je uboden 17-godišnjak, koji je posle ukazane prve pomoći prevezen u Urgentni centar.

„Bilo je dosta alkoholisanih stanja, najviše dečaka i devojčica od 13 do 15 godina. Apelovala bih na roditelje da obrate pažnju gde im se deca kreću“, rekla je dr Mrković.

Foto: Nova.rs

Još dve osobe povređene su nožem i niko od njih nije životno ugrožen.

Slučajni prolaznik zatekao je i prijavio devojčicu u alkoholisanom stanju na Kalemegdanu koja je kasnije završila na toksikologiji.

„Devojčica je prevezena na Odeljenje za toksikologiju, zatečena je od strane slučajnog prolaznika. Šta da kažem… Treba obratiti pažnju na decu“, izjavila je doktorka Mirković vidno šokirana.

Najveći broj intervencija Hitna pomoć je imala zbog maloletnih lica u alkoholisanom stanju, prenosi RTS.

„Kao i svake noći u velikom broju su se javljali hronični bolesnici, najviše astmatičari, hipertenzičari, psihijatrijski i pacijenti sa malignitetima“, navode iz Hitne pomoći.

Tokom noći su dežurale 22 ekipe Hitne pomoći koje su intervenisale ukupno 113 puta, od toga 26 puta na javnim mestima.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare