Nikola Radevic
Nikola Radević Foto:kraljevo.rs

Nikola Radević, bivši pomoćnik gradonačelnika Kraljeva za sport i omladinu, koji je na Badnji dan smenjen sa funkcije, nakon što je portal Nova.rs objavio da je nekoliko dana uoči Nove godione izazvao nezapamćen skandal u tom gradu jer se u pijanom stanju skidao go i seksualno uznemiravao goste jednog kafića, oglasio se demantijem tvrdeći da sve informacije koje je naš portal objavio nisu tačne. On tvrdi da je tek juče reagovao na seriju naših tekstova jer se lečio od povreda koje je zadobio kada je sporne noći pretučen, ističući da ta "sačekuša", koja je usledila nakon kraćeg verbalnog sukoba "nema nikakve veze sa tvrdnjama" koje je izneo naš portal.

Radević demanti prenosimo u celosti:

Poštovani, na osnovu Člana 83. stav 1. Zakona o javnom i nformisanju i medijima blagovremeno podnosim demanti na tekstove objavljene na Portalu „Nova S“ dana:
• 06.01.2022. godine pod nazivom „ Smenjen pomoćnik gradonačelnika Kraljeva zbog seks – skandala“

• 06.01.2022. godine pod nazivom „Skandal u Kraljevu: Gradski funkcioner se skidao go u kafiću, pa dobio batine“
• 06.01.2022. godine pod nazivom „Otkrivamo: Smenjeni čelnik Kraljeva letos pretio ženi, dobio samo upozorenje“
• 07.01.2022. godine pod nazivom „Policija pokušala da zataška skandal bludnog Funkcionera SNS iz Kraljeva“
• 09.01.2022. godine pod nazivom „Tukli golaća, čelnika Kraljeva sad se kaju: žao nam je što ih nismo sve prebili“
• 10.01.2022. godine pod nazivom „Skidaju gaće, spopadaju, čupaju grkljan: SNS dahije na lokalu“

Netačni navodi u tekstovima su:

– da sam se, kako ste naveli, u teškom pijanom stanju skidao go u poznatom kraljevačkom kafiću i seksualno uznemiravao goste, i pokazivao polni organ.
– da se na snimcima videla moja striptiz tačka kao i, kako ste naveli, pokazivanje „ponosa devojkama kao i saletanje gošće lokala“
– da je, kako ste naveli, u kraljevačkim kuloarima kružila priča da sam se pre 2 godine zajedno sa pomenutom osobom u tekstu zakucao službenom Škodom koja je pripadala Gradskoj upravi grada Kraljeva u semafor.
– da su, kako ste naveli, kraljevački policajci radili na zataškavanju celog skandala, a pojedini inspektori čak uništavali potencijalne dokaze-snimke kamera za video nadzor i „upozoravali vlasnike lokala koji se nalaze u blizini kafića gde je bila tuča da je bolje za njih da se snimak nigde ne pojavi“
-da je netačna informacija, koju ste naveli, da kada se pojavio snimak navodne striptiz tačke naređeno hitno „peglanje“.
– da je netačno da su lica koja su privedena povodom mog prebijanja zvanično izjavili u policiji da im je žao „ što ih nisu sve zajedno prebili“.

Osporavajući navode kao neistinite i netačne, ukazujem na činjenice:

– da nakon uvida u snimke od strane ovlašćenih lica MUP RS ne postoji nijedan trenutak u toku večeri u kom sam ja izvodio striptiz tačku, skidao odeću, seksualno unemiravao goste, kao i nedolično ponašao.
– Niko od prisutnih gostiju (a bilo ih je više od 100) nije video da sam ja, sporne večeri koja se spominje u Vašim tekstovima, skidao nijedan deo odeće, a kamoli izvodio „striptiz tačku“.
– U razgovoru s vlasnikom lokala, koji je sporne nići bio sve vreme u istom, mi je odgovorno potvrdio da za vreme mog prisustva on nije primetio da sam ja skidao delove svoje odeće, izvodio „striptiz tačku“, niti da sam se nedolično ponašao. Takođe, vlasnik lokala mi je rekao da takvo neprimereno moje ponašanje (koje se u Vašim tekstovima opisuje) nije uočeno od strane obezbeđenja lokala, kao i da ne postoji ni na snimcima sa video nadzora.
– Vlasnik lokala snimke sa video nadzora dao je samo i isključivo službenim licima MUP RS, a nije ih slao vrhu SNS-a koji se bavi kadrovskim pitanjima, što je neistinito navedeno u Vašim tekstovima.
– Nadležni organi su profesionalno obavili svoj posao, pribavili sve snimke u celosti i saslušali sva lica koja se vide na istim i krivični postupak je u toku.

Jedina istina je da su mi nakon kraćeg verbalnog sukoba, a koji uopšte nema veze sa Vašim napred navedenim tvrdnjama, na izlazu iz lokala nanete teške telesne povrede od strane više lica i ceo slučaj je u rukama nadležnih organa.

Budući da su mi nanete teške telesne povrede od strane više lica svojim tekstovima ste javno podržali nasilje.

Napominjem da zbog višestrukih teških telesnih povreda i ozbiljno narušenog zdravstvenog stanja nisam bio u mogućnosti da Vam se ranije obratim i iznesem istinu o navedenom događaju.

Ne pridržavajući se kodeksa profesionalne etike i profesionalnih običaja svojim tekstovima ste zarad malo senzacionalizma i materijalne koristi uništili moj ugled i javno osramotili moju porodicu i mene.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare