Marija D. Foto: Printscreen Facebook

Srpkinja Marija D. (42) ubijena je u Češkoj, a za njeno ubistvo uhapšen je takođe srpski državljanin Stefan S. (27). On je Mariju nožem krvnički ubio u njenom stanu, dok su njen suprug i dete otputovali u Srbiju za praznike.

„Marija je tokom praznika ostala u Češkoj, dok je njen suprug otišao s njihovim detetom u Beograd. Naime, on je morao hitno u Srbiju, pa je to iskoristio da povede i dete da ga vide bake i deke. Međutim, Marija mu se nije javljala tri dana, postao je veoma zabrinut i pozvao je prijatelja da ode do njihovog stana i proveri šta se dešava“, priča izvor Kurira.

Kako dodaje, prijatelj bračnog para došao je ispred stana i osetio čudan miris, pa je pozvao policiju.

„Pogled na mesto zločina otkrio je da bi još jedna osoba mogla biti umešana u njenu smrt. Forenzička obdukcija je tada pokazala da je žena ubijena i da je umrla od uboda nožem“, rekao je portparol policije Pavel Švab, prenose češki mediji.

Telo žene je pronađeno 31. decembra u fazi raspadanja.

U stanu su pronađeni brojni DNK tragovi koje su izuzeli forenzičari, a upoređivanjem u bazi podataka utvređeno je da pripadaju Stefanu S., takođe državljaninu Srbije.

Pročitajte još:

Zločin se dogodio uoči Nove Godine, a policija je o ubistvu obavestila javnost naknadno.

Policija je do njegovog DNK došla jer je nakon zločina uhvaćen pijan, te je odvezen u policijsku stanicu na trežnjenje. On je odbijao da razgovara sa policijom, da sarađuje, a čak se i lažno predstavio. Pokušao je da zbuni policiju različitim verzijama svog imena. Nakon nekog vremena muškarac je izneo zastrašujuće priznanje.

„Čovek se već u autu definitivno otreznio i rekao policiji da je učinio strašnu stvar. Tereti se za teško ubistvo“, dodao je portparol.

Pored optužbe za ubistvo, muškarac se tereti i za neovlašćene mere, falsifikovanje i korišćenje tuđih sredstava. Hladnokrvno je platio u prodavnici kreditnom karticom svoje žrtve. U pritvoru će čekati kaznu koja može da traje i do dvadeset godina.

„Upoznali su se verovatno ovako usput, jer je zajednica Balkanaca u Brnu veoma mala i svi se međusobno znaju. Ne znam kako je dospeo u njen stan i šta se zapravo dogodilo, ali je užasno što je jedna majka ubijena na tako surov način“, kaže sagovornik Kurira.

Nesrećna žena je već i sahranjena, a svi koji su je poznavali imaju reči hvale za nju.

BONUS VIDEO: Bežanijska Kosa – ubistvo

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar