Kad je 2016. Veljko Belivuk optužen za napad na člana obezbeđenja Miloša Vazure, rekao je da mu je čovek iz Vazurinog obezbeđenja opsovao mrtvu majku. Nekoliko sati pre nego što je video-zapis napada objavljen na internetu – kako “Vreme” saznaje – u policijsku stanicu na Savskom vencu došla su dvojica mladića i prijavila se kao napadači. Počeli su dežurnim policajcima da diktiraju očigledno napamet naučeno priznanje spremni da odu u pritvor.

Nedeljnik „Vreme“ objavio je do sada nepoznate detalje u vezi sa prebijanjem obezbeđenja Miloša Vazure 2016. godine, nakon čega je šira javnost upoznala Veljka Belivuka, Aleksandra Stankovića zvanog Sale Mutavi i Darka Ristića.

Snimak tog nasilnog događaja, ispred Partizanovog stadiona, potresao je javnost u Srbiji ne samo zbog izrazito nasilnog sadržaja, već i zbog toga što posle napada niko nije bio uhapšen iako je počinioce bilo lako identifikovati na osnovu snimka. Nekoliko sati pre nego što je video-zapis napada objavljen na internetu, kako nedeljnik „Vreme“ saznaje, u policijsku stanicu na Savskom vencu došla su dvojica mladića i prijavila se kao napadači.

Veljko Belivuk Foto:Stefan Tomasevic/ATAImages

Počeli su dežurnim policajcima da diktiraju očigledno napamet naučeno priznanje, već su se spremili i u pritvor da krenu, kada je taj cirkus prekinula vest sa snimkom napada.

Belivuk i Darko Ristić uhapšeni su tek posle deset dana. Aleksandar Stanković, u medijima nazvan Sale Mutavi, prisustvovao je tuči, ali protiv njega tužilaštvo nije podnelo prijavu. Belivuk je sa tužilaštvom sklopio sporazum o priznanju krivično dela. Na sudu nije negirao da je učestvovao u prebijanju i rekao da da je bio isprovociran.

„Boža je meni opsovao mrtvu majku što je mene jako iznverviralo jer Boža zna da je od devete godine nemam ni oca ni majku i da sam jako osetljiv na to kad mi neko spomene roditelje. Nakon što mi je opsovao majku i da sam jako osetljiv na to kad mi neko spomene roditelje. Nakon što mi je opsovao majku, ja sam ga laktom desne ruke udario u predelu jagodice sa njegove leve strane. Od udarca koji sam mu zadao Boža je odmah pao na zemlju“, ispričao je Belivuk i dodao: „Izrevoltiran rečima koje mi je uputio, ja sam se vratio i još jednog ga udario nogom u predelu lica“.

Spisak žrtava nije konačan?

Nedeljnik „Vreme“ objavio je i da je Belivuk otpužen da je kao jedan od vođa klana ubio ili naredio ubistva najmanje sedmoro ljudi, koliko trenutno stoji u optužnici. Prema informacijama ovog lista, posle izjave svedoka spisak žrtava biće proširen.

Bonus video: U Specijalnom sudu počelo suđenje grupi Belivuk-Miljković

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar