Ritopek kuća, Veljko Belivuk, Velja Nevolja kombo
Foto: Nova.rs, Printscreen

Kriminalni klan Veljka Belivuka i Marka Miljkovića tereti se za sedam likvidacija, a stravična ubistva događala su se u kućama u Ritopeku i Surduku, takozvanim klanicama. Najviše zločina dogodilo se u Ritopeku, a portal Nova.rs otkriva kako su izgledao trenutak kada su policajci pronašli tajnu prostoriju u kojoj su žrtve mučene, u garaži vikendice u Ulici Livadice 3, na samo dvadesetak kilometara od Beograda.

U optužnici Tužilaštva za organizovani kriminal (TOK) do detalja je opisan trenutak kada je pronađena tajna prostorija u kući koju je klan koristio, a koja se nalazi u vlasništvu jednog od okrivljenih.

U garaži kuće, na zidu, nalazile su se pričvršćene metalne police. Odvajanjem metalnih polica od zida, u donjem desnom uglu, uočavala su se improvizovana vrata, kvadratnog oblika, sa stranicama dužine od oko metar od poda.

Ritopek kuca Veljka Belivuka Velje Nevolje
Foto:MUP Srbije

Postavljanje pričvršćene police onemogućavalo je da se, pre uklanjanja polica, vide improvizovana vrata na zidu garaže. Pomenuta improvizovana vrata otvorena su od strane policijskih službenika, uz podesni alat.

„Fizički su otvorena improvizovana vrata potiskivanjem na desno, klizeći po čeličnim šinama koje su pri izgradnji garaže uzidane u pod“, navodi se u optužnici.

Ritopek kuca Veljka Belivuka Velje Nevolje
Foto:MUP Srbije

Otvaranjem improvizovanih vrata, na skrivenom otvoru na zidu, opaža se da se iza nalazi jedna manja prostorija. Službenici su, takođe, uočili da i u njoj postoje metalna vrata.

Upravo iza tih vrata dešavalo se jezivo mučenje žrtava klana Veljka Belivuka i Marka Miljkovića.

Ritopek kuca Veljka Belivuka Velje Nevolje
Foto:MUP Srbije

„Otvaranjem metalnih vrata opaža se da se iza njih nalazi velika skrivena prostorija, dužine 14 metara sa 4,5. U njoj nema dnevne svetlosti, zidovi su od betona, a sprovedena je električna energija za svetlo. Na podu su pločice braon boje, a sredinom cele sobe je mali odvodni kanal, koji vodi do jednog slivnika“, navodi se u optužnici.

Pročitajte još:

Zidovi u pomenutoj prostoriji su od betona, ofarbani u belu boju, a sem četiri platične cevi, koje su nalik na ventilacione otvore, nema otvora za dnevnu svetlost.

„Opaža se da se na podu nalazi zeleni drveni sanduk, platneni džakovi, torbe i najlon kese. Uz zid prostorije, s desne strane, opaža se radijator, šolja toaleta i dve plastične ventilacione cevi iznad nje. Uz zid, naspram ulaznih metalnih vrata, nalazi se dvokrilni orman belo-plave boje sa brojnim torbama i najlon kesama.  Na podu se uočava čekić, metalna stolica sa rešetkama. U prostoriji se uočava i mašina, nalik mašinama za mlevenje mesa, preko koje se nalazi najlon“, navodi se u optužnici.

Ritopek kuca Veljka Belivuka Velje Nevolje
Foto:MUP Srbije

U prostoriji je zatečena i lopata sa drvenom držaljom. Na zidovima prostorije, radijatorima, ali i na mašini za mlevenje mesa uočene su i mrlje crvene boje.

U pomenutoj prostoriji, nakon analiza, pronađen je i DNK nekoliko žrtava klana.

Podsetimo, kriminalni klan Veljka Belivuka i Marka Miljkovića tereti se za sedam likvidacija, jedno silovanje, dilovanje droge i nedozvoljeni posed oružja.

Klan je pao u velikoj akciji MUP i BIA, početkom februara prošle godine.

VIDEO: Počelo suđenje decenije, klan Belivuk na optuženičkoj klupi

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar