Potraga za Dankom Ilić policija Foto:Filip Krainčanić/Nova.rs

Potraga za dvogodišnjom devojčicom Dankom Ilić iz okoline Bora, čiji je nestanak prijavljen u utorak, nastavlja se i danas. Juče su sa majkom male Danke policajci išli na mesto gde je nestala, da im pokaže svaki korak i detalj tog dana kada je nestala, nakon čega je urađena rekonstrukcija njihovog kretanja. Danas na terenu osim helikoptera i spasioca, ponovu su došli policajci sa ašovima.

Policija je dva dana, od ranog jutra do kasno uveče, bila na njivama sve vreme. Iskopavali su lopatama, bagerom, raščićavali pojatu gde je nestala Danka Ilić poslednji put viđena. Takođe, sklanjali su rastinje, grane, đubre u njivi odmah pored.

Kako javlja reporte portala Nova.rs policija je danas opet donela ašove, lopate i ostalo oruđe i otišla u pravcu kuće gde je nestala devojčica poslednji put viđena.

Foto:Miloš Lazić/Nova.rs

U pretrazi terena u Banjskom polju pomagali su im i drugi pripadnici policije, koji su proveravali svaku rupu, šahtu i sve to u potrazi za bilo kakvim tragom koji bi odveo do devojčice.

Paralelno sa tim roditelji devojčice saslušavani su u policiji. Oni su tamo odvedeni rano ujutru kako bi nastavili sa davanjem iskaza povodom nestanka ćerke.

Podsetimo, devojčica Danka nestala je u utorak oko 13.45 časova i od tada joj se trag gubi.

Smeđe kose, braon očiju, visine oko 85 cm. Na sebi je u trenutku nestanka imala maslinasto zelenu jaknu, ljubičaste pantalone i crne patike.

Zbog Dankinog nestanka u Srbiji je prvi put aktiviran sistem „Pronađi me“, srpska verzije „Amber alerta“.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare