Goran Mihajlović i Veljko Belivuk
Goran Mihajlović i Veljko Belivuk Foto: Privatna arhiva/Vesna Lalić/Nova.rs

Dve osobe uhapšene su zbog sumnje da su učestvovali u dva ubistva koja se dovode u vezu sa klanom Veljka Belivuka - likvidacije Gorana Mihajlovića i Nikole Mitića. Oba mladića su, kobnog dana, krenuli na dogovorene sastanke na koje nikada nisu stigli, niti su se ikada vratili kući, što ukazuje na dobro oprobani recept kojim su se, mameći svoj žrtve, koristili pripadnici klana Belivuk-Miljković.

Beogradski mediji objavili su danas da su S.R. i D.M. zbog sumnje da su povezani sa ubistvima Gorana Mihajlovića i Nikole Mitića u Beogradu.

Goran Mihajlović iz Resnika nestao je 1. aprila 2019. godine u Beogradu. U trenutku nestanka Goran Mihajlović imao je nepune 22 godine, nedostajalo mu je nešto više od mesec dana. Njegovo ime našlo se na spisku objavljenom u medijima neposredno nakon hapšenja Belivukovih ljudi, a onda je zamršeno klupko jezivih okolnosti počelo da se odmotava…

Goran Mihajlović
Goran Mihajlović Foto: Privatna arhiva

Mihajlović je, kako su ispričali članovi njegove porodice, noć uoči nestanka bio nervozan. Ujutru je izašao i telefon mu je bio dostupan do 16.30. Od tog trenutka kao da je u zemlju propao.

„Javio se ocu i supruzi Katarini i poručio da će brzo da se vrati. Noć je uveliko pala, a njega nije bilo. Nije se javljao ni na telefon. Katarina nam je rekla da sigurno nešto završava. Kada je prošlo sedam dana, a on se nije pojavljivao, niti javljao, nestanak smo prijavili policiji“, ispričala je ranije njegova majka.

Policija je Goranov automobil, kojim je otišao da se nađe sa drugom, pronašla 12. aprila u Novom Beogradu, na parkingu. U autu su pronašli pištolj, kao i pasoš i ličnu kartu na ime Gorana Mihajlovića. Sa okolnih zgrada uzeti su snimci nadzornih kamera.

Ovakvi snimci bili su od velike važnosti prilikom rekonstrukcije kretanja Gorana Mihajlovića tog kobnog dana. Kamere iz Resnika „uhvatile“ su njegov susret sa Ninom Šuntićem na parkingu kod jednog supermarketa, kao i njegov ulazak u vozilo „smart“, kojim je ovaj došao.

Posle izvesnog vremena, kamera je zabeležila i muškarca sa bradom, naočarima i kačketom kako dolazi i otključava Mihajlovićevo vozilo i odvozi ga. Do tog trenutka je bio aktivan i njegov telefon.

Godinu dana kasnije nestao još jedan Beograđanin

Nešto više od godinu dana kasnije, avgusta 2020. godine, porodica prijavljuje nestanak Beograđanina Nikole Mitića.

Nikola Mitić je, kako su beogradski mediji ranije pisali, blizak prijatelj nestalog, pa ubijenog navijača Lazara Vukićevića, koji je kobnog dana od kuće krenuo u grad da se nađe sa sestrom i od tog trenutka mu se gubi svaki trag. Poslednji put je viđen oko 16.00 sati tog dana, a sat vremena kasnije njegov telefon je bio isključen.

Porodica o njegovom nestanku nije znala pratkično ništa do privođenja Belivuka i Miljkovića.

Podsećnja radi, grupa Belivuk-Miljković optužena je za likvidacije Aleksandra Gligorijevića Pukija, Gorana Veličkovića Goksija, Lazara Vukićevića, Zdravka Radojevića i Milana Ljepoje. Svi oni su najpre namamljeni na sastanak, a zatim su oteti i ubijeni.

Specijlani sud u Beogradu je u petak potvrdio optužnicu protiv Veljka Belivuka, Marka Miljkovića i ostalih pripadnika njihove kriminalne grupe zbog zločinačkog udruživanja i više najtežih krivičnih dela, među kojima su brutalna ubistva, silovanje, mučenje, trgovina drogom…

Bonus video: Sve žrtve Belivukovog klana

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar