Na poternici koju je izdala Međunarodna policijska organizacija Interpol, pored imena bivšeg potpredsednika Srpske liste i kontroverznog biznismena Milana Radoičića, nalazi se još 18 imena zbog oružanog sukoba, 24. septembra u Banjskoj, na severu Kosova. Na spisku Interpola nalaze se inicijali ljudi koji su počinili krivična dela, tačnije teška dela protiv snaga bezbednosti ili bezbednosti Kosova, terorističke akte i pranje novca.

„Reč je o L. S., M. R., M. J., M. K., M. V., M. V., N. S., S. P., S. J., S. R., T. V., U. J., U. M., V. Gj., V. R., V. V., V. A., V. J., A. M.“, navodi se na sajtu kallxo.

Foto: Fonet/Milica Vučković

Kako navodi taj portal, među njima su i oni koji su već traženi sa poternicama, a neki od njih bili i deo protesta u Zvečanu kada su napadnuti vojnici KFOR-a.

„Takođe, među onima koje traži Interpol nalaze se i bivši pripadnici kosovske policije“, piše taj portal.

Podsetimo, bivši potpredsednik Srpske liste Milan Radoičić preuzeo je odgovornost za događaje u Banjskoj 24. septembra kada je u ranim jutarnjim satima došlo do oružanog sukoba sa Kosovskom policijom.

Tom prilikom poginuo je kosovski policajac Afrim Bunjaku, a drugi je ranjen, dok su ubijena i trojica Srba, priapdnici grupe koju je predvodio Milan Radoičić.

Međunarodna zajednica i kosovske vlasti su taj sukob okarakterisali kao „teroristički čin“.

Kosovska policija je 24. septembra i narednih dana u Banjskoj i okolini pronašla veliku količinu vojnog naoružanja. Prema pisanju Kallixo Milan Radoičić se trenutno nalazi u Srbiji.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare