Foto: Nenad Mihajlović/Nova.rs

Treće osnovno javno tužilaštvo u Beogradu dana podnelo je sudu optužni predlog protiv okrivljenog R.U. (21), osumnjičenog da je pretio radnicima i vlasniku jedne teretane u Beogradu.

Protiv njega je podignut optužni predlog zbog postojanja opravdane sumnje da je izvršio krivično delo Ugrožavanje sigurnosti.

Kako navodi tužilaštvo, on je u mesecu septembru 2023. godine na Novom Beogradu, u blizini ulaza za teretanu, kojom prilikom je ugrozio sigurnost oštećenog, pretnjom da će napasti na njegov život i telo, na taj način što je sreo zaposlene u navedenoj teretani, te u njihovom prisustvu izrekao pretnje na račun oštećenog vlasnika teretane.

Tužilaštvo je predložilo sudu da okrivljenom izrekne uslovnu osudu kojom će okrivljenom utvrditi kaznu zatvora u trajanju ne kraćem od 8 meseci i istovremeno odrediti da se utvrđena kazna neće izvršiti ukoliko okrivljeni za vreme ne kraće od 3 godine od dana pravosnažnosti presude ne učini novo krivično delo, uz kumulativno izricanje mere bezbednosti zabrane približavanja i komunikacije sa oštećenim u trajanju ne kraćem od 3 godine.

Bonus video: Tuča u Novom Pazaru

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar