Foto: Irfan Ličina/Nova.rs

Meštani naselja Mur u Novom Pazaru ogorčeni su nakon jutrošnje nesreće koja se dogodila, kada je stradala 14-godišnja M. H., nakon što je na nju naleteo automobil.

Devojčica iz Novog Pazara jutros je krenula u školu, kada je na pešačkom prelazu u naselju Mur, na nju naletelo vozilo marke „golf 6“ novopazarskih registrskih tablica, od čijeg je udraca devojčica preminula na lice mesta.

Pročitajte još:

„Golfom“ je upravljao osmanestogodišnjak B.N koji je posedovao probnu dozvolu, a detaljnim analizama, utvrđeno je da mladić nije bio pod dejstvom opojnih sredstava niti alkohola.

Građani Novog Pazara na društvenim mrežama kritikuju nadležne da ne rade svoj posao i da su godinama unazad upozoravali na „rizične tačke “ za njih ali i njihovu decu.

Kemo, meštanin naselja Mur, kaže da godinama on i njegove komšije apeluju da vlast preduzmu nešto i sredi stanje makar u ovom delu Mura, gde je, kako kaže, najrizičnija tačka.

„Ovo je najrizičnija tačka, ovde stalno brinemo za svoju decu, apelujemo na vlasti godinama unazad da urade nešto konkretno. Ovo je magistralni put za Crnu Goru, ovde je saobraćaj ogroman, a niko ništa ne preduzima, a naselje je možda i jedno od najvećih u Pazaru. Kad se desi nešto ovako, par dana budu policijske patrole i posle nikom ništa“, kaže Kemo za naš portal.

Sličnog stava su i ostale Kemove komšije, kažu da ih se poltičari sete samo pred izbore a onda budu prepušteni sami sebi. Pitaju se do kada će da stradaju njihova deca, obzirom da oni ulicu moraju da pređu ako će da idu do prodavnice, a da ne govorimo o školi koja broji ogroman broj đaka.

Muzafer je jedan od njih, a kako ističe za naš portal, svi su krvi, i neodgovorni vozači i policija i vlast u Novom Pazaru.

„Kao da ovog naroda ima viška, pa da nije neka šteta kad neko pogine. Ne znam do kad će to traje?! Omladina a i ovi stariji voze 200 na sat, kao da je autoput, a niko nema da im stane na put. Dokle samo se pitamo“, kaže Muzafer.

Prema nezvaničnim informacijama vozač „golfa“ je odmah nakon nesreće uhapšen, a policija u Novom Pazaru se još uvek nije oglasila povodom ovog nesrećnog događaja.

BONUS VIDEO: Teška saobraćajna nesreća u Beogradu, dvoje poginulih

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar