Foto: Dragan Mujan/Nova.rs

Uhapšeni su zatvoski čuvari i doktorka kojima se na teret stavlja da nisu reagovali u slučaju smrti osuženika, penzionera iz Mladenovca Stanimira Brajkovića, za čije ubistvo su osumnjičena trojica zatvorenika.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Uprave kriminalističke policije, u saradnji sa Posebnim odeljenjem za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, uhapsili su pet osoba zbog postojanja osnova sumnje da su izvršile krivično delo nesavestan rad u službi.

Pročitajte još:


Uhapšeni su S. K. (37), D. K. (29), S. P. (28), Z. K. (53), svi zapsoleni u Kazneno-popravnom zavodu u Beogradu u Padinskoj skeli, kao i V. S. (1969)

zdravstveni radnik u navedenoj ustanovi. Oni se sumnjiče da su, od 24. januara do 4. februara ove godine, u svojstvu službenih lica, kršenjem Pravilnika o načinu obavljanja poslova u službi za obezbeđenje u zavodima za izvršenje krivičnih sankcija i procedurama i propuštanjem dužnosti nadzora, nesavesno postupali u vršenju službe, usled čega je 4. februara ove godine preminuo prekršajni osuđenik S. B., koji je izdržavao
prekršajnu kaznu u zatvorenom odeljenju, Kazneno-popravnog zavoda u Beogradu u Padinskoj Skeli.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 časova i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnom tužilaštvu.

BONUS VIDEO: Zatvorenik pobegao iz zatvora, drugog uhvatio komandir

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare