Pripadnici policije noćas su u akciji na teritoriji Subotice locirali više od 200 migranata i zaplenili priličnu količinu oružija i municije, rekao je načelnik Uprave direkcije policije Ivica Ivković.

On je za RTV naveo da je u 3.00 sata MUP počeo sa intezivnom akcijom u šumskom pojasu Subotice površine 6.800 hektara.

U sprovođenje akcije bile su uključeni sve jedinice i svi resursi MUP-a –  Specijalna antiteroristička jedinica, Žandarmerija, Uprava kriminalističke policije, Interventna, Granična policija i pripadnici Policijske uprave Subotice, piše RTV.

Pročitajte još:

„Rezultati su više nego dobri. Locirano je više od 200 migranata i otkrivena poprilična količina municije i oružja: osam automatskih pušaka, jedan karabin, dva pištolja, više različitih kalibara municije, kao i 13 radio veza korišćenih za krijumčarenje ljudi“, rekao je Ivković.

Na licu mesta pripadnike MUP-a obišao je i ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić zajedno sa gradonačelnikom Subotice Stevanom Bakićem.

Ovo je najveća akcija do sada u Subotici gde su i prethodnih dana pripadnici MUP-a sprovodili akcije, svakodnevno dislocirajući 70 do 100 migranata u prihvatne centre.

Akcije su usledile nakon više oružanih obračuna među samim migrantima u kojima je bilio i povređenih i poginulih migranata, navodi RTV.

BONUS VIDEO: Velika racija u okolini Subotice, kolona vozila žandarmerije u akciji protiv trgovaca ljudima

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar