Radoje Zvicer i Ljubo Milović Foto:detective-info.com.ua/Screenshot/skyaplikacija/libertas.me

Suđenje inspektoru Uprave kriminalističke policije Danielu Jovanoviću, njegovoj supruzi, inače radnici BIA Dušici Jovanović i još šest okrivljenih među kojima je i odbegli crnogorski policajac Ljubo Milović, odloženo je danas pred Specijalnim sudom u Beogradu, zbog promene u sastavu sudskog veća.

Pripremno ročište je završeno, na narednom glavnom pretresu nastavićemo sa uvodnim izlaganjima i nastaviti sa izvođenjem odluka – navela je nova sudija koja će ubuduće voditi postupak Ana Trifunović Đuričković.

Nastavak suđenja, sudija je zakazala za 25. april.

Pročitajte još:

Podsetimo, Jovanović se tereti da je prao novac koji potiče od šverca kokaina, kao i da je tajne podatke srpskih službi odavao policajcu iz Crne Gore. Milović je, podsetimo, navodno bio blizak vođi kavačkog klana Radoju Zviceru, a u optužnica Javnog tužilaštva za organizovani kriminal navodi se da je Daniel Jovanović bio u direktnom kontaktu sa Milovićem i da je za njega novac koji potiče od šverca kokaina čuvao u svom stanu, prenosio preko granice u Crnu Goru i da su on i supruga za to dobijali novčane nagrade u visini od po nekoliko desetina hiljada evra.

Na prethodnom suđenju, optuženi su se izjasnili samo kratko o krivici koju su negirali.

Osim prenošenja novca, inspektoru i njegovoj supruzi, na teret je stavljeno i da su u bazama MUP i BIA proveravali operativne obrade koje nose oznaku strogo poverljivo za ljude iz kriminalnog miljea, bezbednosno interesantne na međunarodnom nivou i informacije do kojih su došle srpske bezbednosne službe, a potom ih prenosio Milovću.

Među onima koje su proveravali, prema optužnici, bili su pripadnici škaljarskog klana, zatim Veljko Banović Votka koji je pominjan i na suđenju Veljku Belivuku, pošto je svedok saradnik u tom postupku naveo da je Belivukov klan nameravao da ga ubije.

Miloviću je na teret stavljeno da je od 2019. organizovao kriminalnu grupu čiji su pripadnici postali ostali optuženi. Optužnicom se tetete da su preko šest miliona evra prevezli iz Holandije u Srbiju, kamionima, iako su znali da potiče od trgovine kokainom koji je Milović nabavljao u Ekvadoru i prenosio prekookeanskim brodovima u Belgiju i Holandiju, preuzimali ga i držali u stanovima u Beogradu, a potom prevozili u Crnu Goru i za to dobijali novčanu naknadu, navodi se u optužnici, piše Kurir.

VIDEO: Hapšenje akcija Armagedon

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar