Foto: MUP Srbije

Danas su u sinhronizovanoj akciji Španije i Srbije, pod pokroviteljstvom Europola, uhapšeni pripadnici organizovane kriminale grupe čiji su članovi uglavnom državljani Srbije, zbog sumnje da se bave neovlašćenom proizvodnjom i stavljanjem u promet opojne droge marihuane.

Akcija srpskih specijalaca izvedena je u koordinaciji sa Nacionalnom policijom Španije koja je u isto vreme u regijama Barselone, Valensije, Alikantea i Taragone uhapsila preko 20 osoba od kojih su većina srpski državljani, pronašla nekoliko ilegalnih laboratorija za proizvodnju marihuane i zaplenila ogroman novac.

„Na teritoriji Kraljevine Španije pronađeno je više laboratorija gde su u veštačkim uslovima proizvodili opojnu drogu Kanabis. Ova akcija izvedena je pod pokroviteljstvom Europola“, navodi izvor našeg portala.

Pročitajte još:

List „El pais“ piše da se uhapšeni sumnjiče za proizvodnju i dilovanje narkotika, ali i za ostala najteža krivična dela.

„U operaciji je uhvaćen i uhapšen jedan od glavnih šefova srpske mafije. Međutim, akcija hapšenja nastavlja se pretresima kuća, štek stanova osumnjičenih, firmi, ali i plantaža na kojima je uzgajana marihuana. Sumnja se da se grupa bavila i preprodajom ostalih vrsta narkotika, ali i oružja. U osnovi ove bande je uzgoj marihuane, a novac od zarade ulagali su i prali preko voćarskih kompanija i restorana“, piše u tekstu ovog lista.

Sa druge strane portal „Caso Abierto“ piše da je nacionalna policija ovog utorka uhapsila 20 ljudi u cilju razbijanja srpske mafije na tlu Španije.

„Pored hapšenja agenti su demontirali nekoliko plantaža marihuane, a prilikom pretresa štek stanova i kuća zaplenjena je droga spremna za transport u Srbiju kao i velika količina novca“, navodi „Caso Abierto“.

Batajnica i Stari Banovci, laboratorija za proizvodnju marihuane, marihuana, trava, kanabis, droga
Foto: MUP

Imena uhapšenih, zaplenjena količina droge i novca još uvek nisu objavljeni, a kako portal Nova.rs saznaje kod dvojice pripadnika ove organizovane kriminalne grupe koji su uhapšeni u Beogradu, pronađeno je više od 300.000 evra i jedna puška.

„Takođe, na bankovinim računima blokirano im je više od 85.000 evra, kao i nepokretna imovina veće vrednosti“, navodi naš izvor.

Dvojica muškaraca koji su uhapšeni danas u Beogradu biće saslušani sutra u Tužulaštvu za organizovani kriminal, a terete se za udruživanje radi vršenja krivičnih dela, neovlašćena proizvodnja i prodaja opojne droge i nedozvoljena proizvodnja i promet oružja.

VIDEO: Policija upala u laboratoriju marihuane

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar