Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs, Vesna Lalić/Nova.rs

Ljubinko Pejović od 11. novembra živi u strahu, jer su njegova porodica i on na meti nepoznatih siledžija koji im noću seku gume na automobilima. Telefon im zvoni u gluvo doba noći, a uz sve to, za nekoliko dana stiglo im je čak 26 kazni od komunalne milicije zbog nepropisnog parkiranja, dok drugi stanari prolaze bez kazni. Pejović u razgovoru za portal Nova.rs tvrdi da je sve počelo nedugo pošto je ušao u spor sa gradonačelnikom Beograda, Aleksandrom Šapićem.

Pakao za porodicu Pejović traje već neko vreme, a ceo slučaj je prijavljen policiji, ali to, makar za sada nije dalo rezultata.

„Ja nikome ništa ne dugujem, ni sa kim nisam u svađi ili sukobu. Ali, od kada sam ušao u spor sa Aleksandrom Šapićem, koji mi je komšija, počele su da mi se dešavaju ove nevolje, mada ne mogu da uperim prstom ni u koga“, kaže Pejović za Nova.rs.

Pročitajte još:

„Nepoznata osoba isekla je gume na mom automobilu u noći između 11. i 12. novembra, a isto se dogodilo i naredne noći, između 12. i 13. novembra. Oba napada su se dogodila u ulici gde živim, na Bežanijskoj kosi, gde stanujem sa porodicom. Nije sve ostalo na tome, počeli su da nas zovu telefonom u nevreme, sat posle ponoći, pa u šest ujutru. Kada god bi se javio, sa druge strane je bio muk. Svi pozivi su došli sa istog telefonskog broja“, kaže za portal Nova.rs Ljubinko.

Otišao je u policiju i prijavio ceo slučaj. Za sada rezultata njegove prijave nema, ali je reagovala jedna druga služba, komunalna milicija.

Bežanijska kosa Foto:Vesna Lalić/Nova.rs

„Od 4. novembra pisano mi je čak 26 kazni za nepropisno parkiranje. To možda i ne bi bilo toliko čudno, da u našoj ulici na Bežanijskoj kosi nema dovoljno parking mesta i većina stanovnika parkira svoja vozila isto kao i ja, pored prolaza, delimično na trotoaru, jer je slabo prometna i parkirana vozila ne ometaju saobraćaj“, objašnjava Pejović.

Nije na odmet napomenuti da Pejović pre toga nije dobijao kazne. Interesantno je da i njegove komšije, koje na identičan način parkiraju svoja vozila, nisu dobijali kazne.

„Ono što nas posebno zabrinjavajuće je što se na meti napadača nisam našao samo ja. Gume su isečene i na vozilu koje koristi moja ćerka i to u noći između 25. i 26. novembra, deset dana nakon što sam podneo prijavu protiv NN lica u Policijskoj stanici Novi Beograd“, ističe naš sagovornik.

Mesta gde su parkirana vozila, kojima su isečene gume, pokrivene su kamerama za video-nadzor, međutim, to dosad nije pomoglo policiji u identifikaciji i hapšenju napadača. Kako je rekao Pejović, njega posebno brine da siledžije ne odu korak dalje i da se sve ne završi mnogo tragičnije, poput toga da im otpadne točak u toku vožnje ili nešto drugo.

Ljubinko Pejović, makar za sada, nikog ne optužuje, ali je očigledno da se nekim svojim potezom zamerio nekom moćnom.

„Kao i svaki građanin tražim pomoć od države i njenih institucija“, kaže ovaj stanovnik Bežanijske kose.

Portal Nova.rs uputio je pitanja i kabinetu gradonačelnika Beograda, kako bismo dobili njegov komentar o pomenutom slučaju, međutim, do objavljivanja ovog teksta nismo dobili odgovor.

BONUS VIDEO: Zapaljen automobil na Voždovcu