Foto: Stefan Tomasevic/ATAImages, Privatna arhiva, Shutterstock

Suđenje Veljku Belivuku, Marku Miljkoviću i pripadnicima njihove kriminalne organizacije, nastavljeno je danas u Specijalnom sudu u Beogradu, a svedočenje je danas nastavio okrivljeni-saradnik Srđan Lalić. Između ostalog, Lalić se dotakao ubijenog Luke Perenčevića, tvrdeći da je klan Belivuk-Miljković planirao i njegovu likvidaciju.

„Pomenuo sam da se grupa bavila distribucijom droge i obezbeđenjem. Manje više svi pripadnici koji su imali Skaj su se bavili i prodajom droge tu bih isključio Jankovića, Stefanovića i Vladimria Greka. Za njih nemam saznanja da su prodavali drogu. Jednom prilikom, to je bilo čini mi se leto 2020. godine bio sam kod Dimitrijevića da pogledam neki automobil. Belivuk mi je pisao da predam kilogram kokaina jednom kontaktu na Skaju „Komšija“ i da će Dimitrijević dati taj kokain. Do tada nisam znao da kod Dimitrijevića stoji neka droga i preuzeo sam od njega i predao jednom Albancu u Ulici Braće Jerković. Ova grupa je planirala ubistvo Luke Perenčevića i Dejana Savića“, ispričao je Savić.

Pročitajte još:

Inače, likvidacija Luke Perenčevića uznemirila je javnost u Srbiji. On je ubijen maja ove godine, usred dana, odnosno oko 12 časova popodne. Ubijen je sa šest metaka iz pištolja sa prigušivačem.

Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

Ubica je ušao u improvizovanu teretanu u Bulevaru Oslobođenja, noseći u ruci torbu za dostavu hrane.

Video je Perenčevica kako sedi unutra na klupi i u njega ispalio šest hitaca iz pištolja sa prigušivačem iz neposredne blizine.

Luka Perenčević (levo) Foto:privatna arhiva

Perenčevicu su u pomoć priskočila tri druga koja su bila u teretani, iznela ga napolje, ali je on već bio izdanuo.

Ubijeni Perenčević je odranije poznat istražnim organima. Bio je navijač FK Rad, a navodilo se da je strahovao za svoju bezbednost.

BONUS VIDEO: Klan Belivuk stiže u Specijalni sud

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar