Zatvor, ključ, rešetke
Foto: Shutterstock

Slučaj hapšenja porodice Miroljuba Stanojevića, koji se sumnjiče za njegovo ubistvo aprila 2021. godine u selu Dragovac, iznenadio je srpsku javnost. Ovaj zločin nesumnjivo je podsetio javnost na slučajeve zbog kojih su "pale" čitave porodice, a jedan od njih definitivno je slučaj ubistva porodice Đokić, zbog kojeg su uhapšeni članovi porodice Džonić.

Poljoprivrednik Miroljub Stanojević (56), zvani Mile Gega, pronađen je mrtav aprila prošle godine u delimično izgorelom automobilu u ataru sela Dragovac kod Požarevca, a sada, gotovo godinu dana kasnije, zbog sumnje da su počinili ovaj zločin, uhapšeni su članovi njegove najuže porodice.

Telo nesrećnog čoveka, inače poljoprivrednika koji je bio i politički aktivan, pronađeno je prošle godine u delimično zapaljenom automobilu na njivi. Već u prvim trenucima istrage utvrđeno je da je Stanojević ubijen na nekom drugom mestu, a da je nakon toga dovezen i ostavljen tu. Počinioci potom podmetnuli požar na automobilu, najverovatnije kako bi uništili dokaze i telo.

Zapaljen automobil, požar, auto, vatra, gori automobil
Ilustracija: Shutterstock

Međutim, kako vozilo nije izgorelo, policija je odmah utvrdila da je Stanojević ubijen hicima iz vatrenog oružja. Poljoprivrednik je ubijen s leđa – jedan metak mu je prošao kroz plećku, a drugi je ispaljen u kuk.

Ubili tročlanu porodicu, pa zapalili njihov auto

Još jedan zločin koji je šokirao Srbiju, a zbog kojeg je privedeno nekoliko članova jedne porodice jeste ubistvo Đokića kod Aleksinca. Zbog likvidacije tročlane porodice uhapšeni su Goran Džonić sa sinovima Stefanom i Miilanom.

Ipak, optužnica je na kraju podignuta protiv najstarijeg Džonića i njegovog sina Stefana. Vlasnik menjačnice Goran Đokić, njegova supruga Gordana i dvadesetpetogodišnja ćerka Lidija, nestali su 26. septembra prošle godine kada su se iz sela Moravca, nakon posete Goranovoj majci Stojanki, vraćali u Aleksinac.

Porodica Đokić, Djokić, osumljičeni Goran Džonić
Foto: Facebook/goran.dzonic/Privatna arhiva

Njihova spaljena tela pronađena su 2. oktobra u ataru sela Moravac dok je njihov „folksvagen pasat“ , koji je takođe zapaljen zatečen nedaleko od Tešice.

Tog dana najpre je nađen auto, a potom i tela. Osumnjičeni Džonić, inače policajac u penziji, priveden je nekoliko nedelja kasnije.

Majka i ćerka platile popu da diluje

Svetlana Popadić (49) iz mesta Lopaši kod Požege osuđena je na pet godina zatvora, dok je njena ćerka Ana dobila tri zbog neovlašćene proizvodnje i trgovine opojnim drogama.

Kako je naš portal ranije pisao, one su uhapšene u martu pre 2018. godine. Naime, policija je krajem februara iste godine u selu Mrčajevci kod Čačka uhapsila sveštenika Milana Jordovića nakon što je u automobilu koji je vozio, u bunkeru ispod sedišta pronašla 52 paketa marihuane, težine 24 kilograma.

Zaplenjena marihuana
Zaplenjena marihuana Foto:TANJUG/ OMK MUP REPUBLIKE SRBIJE PU NOVI PAZAR

Tada je sveštenik u policiji ispričao na koji način su on i njegov prijatelj, nekadašnji veroučitelj Zoran Marinković, prevozili 28 kilograma „skanka“ iz Albanije za majku i ćerku, koje su im za tu uslugu obećale 5.000 evra.

Prema pisanju medija, Svetlana je mesecima pre hapšenja, čak oko 30 puta odlazila na Kosovo i tamo organizovala kupovinu i prevoz droge do Srbije, da bi je nakon toga prodavala u zemljama zapadne Evrope – najviše u Francuskoj, Švajcarskoj i Nemačkoj.

Petočlana porodice podvodila devojku u Mirijevu

Petočlana porodica iz beogradskog naselja Mirijevo – otac, majka, ćerka, sin i njihov bliski rođak – uhapšeni su 2019. godine zbog sumnje da su deset meseci vrbovali i podvodili tada 19-godišnju devojku i na taj način pribavili višemilionsku korist.

Ova porodica je punih deset meseci, od sredine avgusta 2018. godine do sredine maja 2019. godine, činila krivično delo. Kao žrtvu koristili su devojku koju su terali da se bavi prostitucijom. Prevarom su uspeli da je namame da dođe da živi sa njima, a potom je mučili.

Pročitajte još:

Novac su uzimali za sebe.

Porodica je živela u vili u Mirijevu. Podovi i stepenište u ovoj vili bili su prekriveni mermernim „Versaće“ pločicama i oznaka ovog dizanjera nalazila se na svim podovima i stepenicama kuće. Na društvenim mrežamo često su se hvalili luksuzom u kom su živeli.

Supružnici „pali“ sa 56 kg droge

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Novom Pazaru, zaplenili su marta ove godine oko 56 kilograma marihuane i uhapsili supružnike E. I. (37) i Š. M. (37) iz Tutina, zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, saopštio je danas MUP.

Naime, policija je oko ponoći, u okolini Tutina, u blizini njihove kuće, u gepeku parkiranog „audija“ pronašla četiri putne torbe u kojima se nalazilo 53 paketa marihuane. Kako se sumnja pronađeni paketi pripadaju osumnjičenima.

BONUS VIDEO: Interventne jedinice stigle na mesto zločina

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar