Predrag Koluvija Foto: Printscreen/minrzs.gov.rs

Milan Đekić, IT stručnjak zaposlen na imanju "Jovanjica" je danas u Specijalnom sudu za nedoslednost svojih odgovora okrivio advokaticu Zoru Dobričanin Nikodinović koja je u ranijoj fazi postupka zastupala prvokrivljenog Predraga Koluviju.

Đekić je, svedočeći u postupku koji se protiv Koluvije vodi zbog proizvodnje 1,6 tona kanabisa, na većinu pitanja odgovarao nejasno tvrdeći da se ne seća detalja, piše „Danas„.

Pročitajte još:

Nakon nekoliko takvih odgovora, zamenik Tužioca za organizovani kriminal Saša Drecun mu je predočio šta je na ista pitanja odgovarao u tužilaštvu.

Tako je on u tužilaštvu naveo da mu je Koluvija rekao da korisnici aplikacije Razgovor budu šifrovani, dok je u sudu istakao da su sve aplikacije šifrovane.

Malo kasnije je rekao da se ne seća kada je obrisao aplikaciju Razgovor, dok je tužilaštvu bio precizan rekavši da je to učinio na dan Koluvijinog hapšenja.

Jovanjica Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

Na nejasan odgovor da mu je Koluvija možda rekao kome da instalira aplikaciju predočen mu je iskaz iz tužilaštva gde je eksplicitno rekao da je nalog došao od Koluvije.

U tom trenutku je Đekić spomenuo advokaticu Dobričanin Nikodinović rekavši da ga je u policiji savetovala da na svako pitanje za koje nije siguran kaže da je nalog dobio od Koluvije.

„Istina je da sam možda 10 odsto instrukcija dobijao od Koluvije“, kazao je Đekić.

Na ovo je usledilo pitanje Drecuna: „Da li vi tvrdite da vas je branilac prvookrivljenog savetovala da lažno svedočite“?

Đekić je to negirao, tvrdeći da mu je samo rekla da govori staloženo i da slobodno spomene Koluviju da ne bi sebe ugrozio.

Jovanjica Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

On je nedoslednost u odgovorima opravdao i stresom koji osetio zbog tretmana policijskih službenika, dodajući da je danas „mnogo iskusniji“ u davanju iskaza.

Ivan Bajazit, advokat koji je umesto Dobričanin Nikodijević ušao u pravni tim Predraga Koluvije je rekao da iskaz ovog, ali i nekih prethodnih svedoka ukazuju na političku pozadinu ovog slučaja te da je advokatica Nikodijević bila nametnuta Predragu Koluviji.

On je rekao da je u ovom slučaju bilo mnogo manipulacija i da će se one otkriti u daljoj fazi postupka. Bajazit nije želeo precizno da govori o ulozi advokatice Nikodijević u navodnim manipulacijama, rekavši da nema odobrenje klijenta ali i da ne želi da otvara polemiku sa koleginicom.

BONUS VIDEO: Kako je Jovanjica doplovila do Nemačke?

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar