Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs/Glenn CHAPMAN / AFP / Profimedia

Potpredsednik Narodne stranke Miroslav Aleksić osvrnuo se na navode novinarke Jelene Zorić da brata predsednika Srbije, Andreja Vučića, nema u "Jovanjici", a potom ponovo istakao da ne treba zanemariti da jedan telefon Predraga Koluvije, vlasnika imanja na kome je zaplenjena opojna droga, nije veštačen. O Koluvijinim telefonima svojevremeno je govorio i Slobodan Milenković, inspektor koji je otkrio "Jovanjicu", a portal Nova.rs otkriva šta je on tada ispričao u tužilaštvu.

Aleksić je nedavno naveo da je u vezi sa ulogom Andreja Vučića u slučaju „Jovanjica“ poznata činjenica koja stoji i u optužnici, a to je da jedan od Koluvijinih telefona, model „blekberi“, nije mogao da bude veštačen jer ga je Koluvija svesno blokirao.

Sa druge strane, istakao je i da je i sam brat predsednika istakao da njegov telefon nije veštačen.

„Andrej Vučić je pred sudom, u postupku koji se vodio po tužbi koju je podneo protiv mene, rekao da njegove telefone niko nikada nije tražio za veštačenje, kao ni telefone njegovih pratilaca“, dodao je Aleksić.

Miroslav Aleksić Emisija Utisak nedelje
Miroslav Aleksić Foto: Ivan Dinić/Nova S

Potpredsednik Narodne stranke je u više navrata tvrdio da je Koluvija, prilikom hapšenja, telefonom zvao Andreja Vučića. Ipak, ove navode demantovalo je tužilaštvo nakon što su završena veštačenja telefona vlasnika „Jovanjice“.

Senta: Koluvija tražio razgovor

O Koluvijinim telefonima je svojevremeno, u iskazu pred Tužilaštvom za organizovani kriminal (TOK), govorio i inspektor Slobodan Milenković, koji je novembra 2019. i otkrio imanje „Jovanjica“.

Pročitajte još:

Milenković je pred tužiocem rekao da je bilo četiri telefona, kao i da je Koluvija istražiteljima dao šifre za tri, ali ne i za poslednji aparat – i to najverovatnije „Blekberi“ telefon.

Takođe je naveo da sumnja da je Koluvija namerno ukucavao pogrešne šifre u ovaj aparat, kako (zbog specifičnog softvera prim. aut.), ne bi mogao da se otključa.

Na pitanje tužioca da li je Koluvija koristio telefone dok su mu još bili u posedu, svedok Milenković je rekao da ne zna, osim da mu je poznato da je još na auto-putu kada je zaustavljen tražio da obavi telefonski razgovor, ali da mu to nije omogućeno.

Foto: N1

Podsetimo, novinarka Jelena Zorić, koja godinama istražuje slučaj „Jovanjica“, nedavno je otkrila da se Koluvija nije čuo s bratom predsednika već  sa direktorom Bezbednosn-informativne agencije (BIA) Bratislavom Gašićem.

BONUS VIDEO: Dolazak Koluvije u Specijalni sud

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare