Foto: Shutterstock/Filip Krainčanić/Nova.rs/Privatna arhiva

Drago (54) i Jela Ðurić (51) iz Melenaca poginuli su u teškoj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila u nedelju rano ujutro, a oni će danas biti sahranjeni na lokalnom groblju. Kako za naš portal svedoče njihovi najmiliji, bračni par krenuo je da obiđe manastir Tumane jer im je to bila neostvarena želja, a sve se, nažalost, završilo tragično.

Dragov brat, zet i dvojica prijatelja juče su u dvorištu porodične kuće sedeli neutešno i primali saučešće. Dragov brat ističe da su stradali supružnici poreklom iz Konjica, iz Bosne i Hercegovine, a od 1990. živeli su u ovom mirnom vojvođanskom mestu.

„Rat ih je naveo prvo u Slavoniju, a potom u Banat. Oboje su bili izvanredni ljudi, Jela je bila i žena i domaćica samo jednom. Sa druge strane, naš Drago je bio majstor jednom, što se kaže. Šta oko vidi, njegova ruka napravi. Imao je sopstvenu firmu koja se bavila građevinskim radovima, a koja se nalazila na istoj adresi kao i kuća u kojoj su živeli. U selu svi znaju da je bio dobar električar i zidar. Uvek spreman da pomogne, da se drugom nađe u nevolji“, navodi naš sagovornik.

Pročitajte još:

Koliko je nastradali bračni par bio poštovan u Melencima svedoče i brojne komšije i prijatelji koji su u velikom broju došli da pruže podršku njihovoj ćerki i da joj pomognu.

„U Božijoj bašti treba i dobrih ljudi. Nećete čuti jednu lošu reč o njima jer su bili ljudi jednom. Baš dva dana pre nesreće smo bili kod njih, popili sa Dragom po čašicu rakije i ispričali se. Dan pre nesreće smo ih opet sreli u selu, kažu bili da se šišaju. Nisu nam pominjali da će ići negde. Nismo ni sanjali da ih više nećemo videti nikada, tuga“, navode Sava i Dejan.

Melenci Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

Meštani Novoseljačke ulice u Melencima, ili Krive Budže, kako popularno zovu ovaj deo sela navode i da je osumnjičeni za izazivanje ove nesreće u kojoj su njihove komšije nastradale takođe iz Melenaca.

„To je valjda bilo oko 5 časova izjutra, a taj Dejan Dejan D. (42) je isto iz našeg mesta i vraćao se sa neke proslave u pijanom stanju. Kažu da je alkotestiranjem imao 1,13 promila alkohola i da je valjda zaspao za volanom. On ima decu, oženjen je. Sreća je da niko nije bio sa njim u kolma. Strašno, nema te kazne koja će njih vratiti“, zaključuju tužno komšije.

Melenci Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

Sahrana stradalog bračnog para biće obavljena danas u 14 sati.

Podsećamo, bračni par nalazio se u automobilu „opel astra“ kada je na njih, iz suprotnog pravca naletela siva „reno laguna“, kojom je upravljao Dejan D. (42). Njemu je alko-testom utvrđeno 1,13 promila alkohola, nakon čega je uhapšen i pritvoren na 48 sati i on će, uz krivičnu prijavu, biti priveden Višem javnom tužilaštvu u Zrenjaninu.

Petoro stradalo od početka godine

Inače u saobraćajnim nesrećama na teritoriji Melenaca, od početka ove godine je poginulo čak 5 osoba, a pamti se i tragedija iz decembra prošle godine kada je smrtno stradala devojčica stara 16 godina.

BONUS VIDEO: Zaplena mariuhane i kokaina

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar