Kosovo policija Foto:AA/ABACA / Abaca Press / Profimedia

Sinoć je Kosovska policija uz pomoć vatrogasaca uspela da ugasi požar na lokalu, odnosno kući u Zubinom Potoku za koji se sumnja da je namerno podmetnut, da uhapsi osumnjičenog kod kojeg su pronađeni "molotovljevi kokteli", uniforma ali i 22 mašine za rudarenje kriptovaluta. Inače, sumnja se da se radi o porodičnom nasilju.

Kosovska policija koja je obezbeđivala opštinsku zgradu u Zubinom Potoku primetila je sinoć oko 23.00 časa da gori lokal u neposrednoj blizini – u Ulici kolašinski kneževi, kao i sam vlasnik tog lokala. Stanica policije je odmah obaveštena, a ubrzo su stigli i vatrogasci.

Osim materijalne štete, na sreću nije bilo povređenih, piše Kossev.

Prema preliminarnoj policijskoj istrazi sumnja se da je požar izazvan namerno.

Nepuna dva sata kasnije, oko 00:50, Kosovska policija je uspela da identifikuje i uhapsi osumnjičenog, iako je isti pokušao da pobegne sa lica mesta.

U pitanju je Srbin D.R. (43) iz Zubinog Potoka.

Za ovo lice se sumnja da je pokušao i da zapali kuću vlasnika zapaljenog lokala.

Prilikom hapšenja, odnosno pretresa njegove kuće, kod njega su pronađeni: plastična boca napunjena benzinom, modifikovana kao molotovljev koktel i dva upaljača, radio veza, vojna uniforma, dva pancira, par trenerki sa mrljama od krvi i 22 mašine za rudarenje kriptivaluta.

Takođe prema preliminarnoj istrazi, sumnja se da je osumnjičeni nasrnuo zapravo na imovinu porodice svoje supruge, usled prethodnog nesporazuma sa njom, pošto je ona napustila dom i otišla da živi kod svoje prodice.

Njemu je određen pritvor od 48 sati. Istragu vodi regionalna istražna jedinica.

Bonus video: Hapšenje u kafiću u beogradskom tržnom centru

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar