Foto:MUP Srbije

Pripadnici "balkanskog kartela" nedavno su se našli u fokusu pažnje javnosti nakon što su pojedini pušteni u kućni pritvor, dok su pojedinima određena jemstva koja su među najvećim u Srbiji. Tako su jednom od vođa grupe, Radisavu Radoviću, odredili jemstvo od 1.200.000 evra, a ovo i nije tako čudno ako se uzme u obzir novac, luksuzni satovi i skupoceni automobili koji su oduzeti od pripadnika ove grupe nakon hapšenja.

Kako je naš portal ranije pisao, pretresom kuća i stanova optuženih pripadnika „balkanskog kartela“ pronađeno su dve snajperske puške, tri automatske puške, automatski pištolj, četiri pištolja, bomba, četiri prigušivača, 24 detonatorske kapisle, pet uređaja za daljinsko pokretanje detonatora, 13 paketa plastičnog eksploziva, optički nišan, više stotina komada municije različitog kalibra, perike, silikonske maske, veća količina novca (samo na jednoj lokaciji u bunkeru, u tri plastična bureta više od 2,7 miliona evra za koji se sumnja da potiče od prodaje droge).

#related-news_0

Zaplenjeni su „audi“, „mercedesi“, „bmw“, satovi marki „roleks“, „brajtling“ i drugih skupih brendova. Kao organizatori ove grupe označeni su Miroslav Starčević, Mladen Lazarević, Radisav Radović, koji su uhapšeni u Srbiji, ali i drugi.

Ono što je iznenadilo javnost nakon hapšenja kriminalna grupe jeste bogatstvo, a portal Nova.rs otkriva šta su uhapšeni tvrdili tokom istrage. Pojedini su čak tvrdili da su nezaposleni, te se postavlja pitanje odakle im luksuzni automobili i satovi koji su od njih oduzeti.

Skupoceni automobili i luksuzni satovi

Tako se u optužnici protiv kriminalne grupe, u koju je portal Nova.rs imao uvid, detaljno navodi čime se optuženi bave i šta im je zaplenjeno.

Optuženi Miroslav Starčević, koji je ujedno označen i jednim od ključnih ljudi u klanu, tvrdio je da nije zaposlen i da ga izdržavaju supruga i otac. Ipak, ne navodi se šta je tačno od njega zaplenjeno.

Foto:MUP Srbije

Okrivljeni Mladen Lazarević tvrdio je da ne poseduje ni pokretnu ni nepokretnu imovinu, a pretresom stana i drugih prostorija koje koristi, zaplenjena je veća količina skupocenog nakita, 18.250 evra i vozilo marke „mercedes GLK“. Sem toga, zaplenjeno je još 14.030 evra, 1.500 franaka i 650 funti, kao i ključ za startovanje „BMW“.

Zaplenjeni automobili od balkanskog kartela

Okrivljeni Miloš Jovanović izjavio je da njegovi prihodi na godišnjem nivou ne prelaze 10.000 evra. Ipak, interesantno je da je pretresom njegovog stana oduzet skupoceni „roleks“, kao i dva luksuzna vozila.

Foto:MUP Srbije/Zaplenjeni automobili od balkanskog kartela

Okrivljeni Dragan Đorđević tvrdio je da mesečno zarađuje 60.000 dinara, a poseduje lokal od više od 500 kvadrata i njivu visoke tržišne vrednosti koju je kupio tokom 2021. godine. Interesantno je da je od njega zaplenjen veći broj luksuznih satova i automobil „mecedes SL63“.

Foto:MUP Srbije/Zaplenjeni automobili od balkanskog kartela

Pojedini su tvrdili da su nezaposleni. Tako je Dragan Nikolić u tužilaštvu istakao da su on i njegova supruga nezaposleni, kao i da ne poseduju nepokretnu imovinu. Sa druge strane, od njega je oduzeto više skupocenih satova, automobil marke „mercedes C 365“ i motor „suzuki“.

Foto:MUP Srbije/Zaplenjeni automobili od balkanskog kartela

Okrivljeni Radisav Radović, po zanimanju vojno lice, poseduje veliki broj nepokretnosti u Srbiji i Crnoj Gori.

Ljubiša Lindo, takođe okrivljeni, poseduje njivu i kuću koja je nasleđena. Pretresom prostorija koje koristi zaplenjena su dva luksuzna vozila i skupoceni satovi.

Podsetimo, ključni dokaz protiv optuženih jesu prepiske sa Skaj aplikacije koje obiluju fotografijama, na kojima se vide paketi droge koja je trebalo da bude prokrijumčarena u Evropu.

VIDEO: U Mladenovcu i Topoli uhapšeno sedam osoba i zaplenjeno oko 20 kilograma marihuane

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare