Milovan Milivojević Foto:Ljubica Sokić/Nova.rs

Milovan Milivojević, otac jednog od dvojice radnika poginulih u fabrici "Milan Blagojević - Namenska", kaže da očekuje da će se rukovodioci fabrike žaliti na presudu kojom su osuđeni na tri godine zatvora.

„Mi kao oštećeni, ja kao otac, nemamo pravo žalbe, ali javni tužilac ima mogućnost da se žali na presudu i nadam se da će uložiti žalbu“, rekao je Milivojević, piše N1.

Rukovodioci fabrike „MB Namenska“ Vladimir Lončarević i Tomo Stojić osuđeni su u Osnovnom sudu u Ivanjici na po tri godine zatvora zbog odgovornosti za smrt radnika Milomira Milivojevića i Milojka Ignjatovića na radnim mestima u eksploziji 2017. godine. Tužilaštvo je tražilo pet godina.

Milovan Milivojević Foto: N1

Milovan Milivojević ponavlja da je nezadovoljan prvostepenom presudom, a visinu kazne naziva sramnom.

Prvooptuženi u postupku bio je Radoš Milovanović, nekadašnji generalni direktor „MB Namenske“, ali je protiv njega postupak obustavljen jer je umro u aprilu prošle godine.

„Taj direktor čije ime neću da spominjem je išao da nas uništi, ja sam imao dve tužbe od njega, ćerka jednu“, kaže Milivojević.

Za svoju porodicu kaže da su živeli „kao u logoru“.

„Bili smo ignorisani od celog mesta. Niko nam nije dolazio kući, nije smeo. Ljudi kolji su sa mnom porasli, na slavu mi dolazili, kolege što rade sa mnom 36 godina su došli da podrže direktora“, rekao je on, piše N1.

Podseća da je Milovanović nepunih 40 dana nakon smrti dobio ulicu u Lučanima, posthumno odlikovanje opštine, a sportski centar fabrike se takođe zove po njemu.

„Dok ne dođe do neke promene ili u državi ili u svesti građana ja ne mogu ništa da učinim“, kazao je otac poginulog radnika i najavio mogućnost da se obrati i Evropskom sudu pravde.

BONUS VIDEO: Posle šest godina završava se suđenje rukovodiocima MB „Namenska“ u Lučanima

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar