Foto:N1

U Osnovnom sudu u Ivanjici danas će se završiti četvorogodišnji proces u slučaju pogibije radnika Milomira Milivojevića i Milojka Ignjatovića 2017. godine u fabrici "MB Namenska" u Lučanima.

U toku je završna reč, a postoji mogućnost i da danas bude izrečena i presuda.

Protiv prvoptuženog Radoša Milovanovića (78), koji je preminuo krajem aprila prošle godine, postupak je obustavljen i nastavljen protiv Vladimira Lončarevića, rukovodioca pogona Raketna goriva, u kome se dogodila tragedija, i Tome Stojića, rukovodioca sektora Bezbednost i zaštita na radu.

Pročitajte još:

Tužilaštvo je na današnjem suđenju zatražilo da Lončarević i Stojić budu osuđeni na po pet godina zatvora, uz nadoknadu svih sudskih troškova.

Sa zahtevom tužilaštva složili su se i punomoćnici porodice Milivojević, advokati Vladimir Todorić i Borivoje Borović. Ali, i porodica.

„Nadam se da će moj sin biti poslednja žrtva u ovoj fabrici. Mislim da optuženi moraju biti kažnjeni jer Milomirova i Milojkova pogibija nisu bile jedine u periodu kada su na Lončarević i Stojić na rukovodećim funkcijama“, rekao je na suđenju Milovan Milivojević.

BONUS VIDEO: Veliki požar kod Ivanjice

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar