Ljiljana Šulović Milojević Foto:privatna arhiva

Devet godina kasnije, ubistvo penzionisane doktorke Ljiljane Šulović Milojević i dalje otvara brojna pitanja, a ubica do danas nije otkriven. Doktorka Ljiljana, poznata kao veliki humanitarac, ubijena je februara 2014. godine kada je nasmrt pretučena u stanu u centru grada, a njena smrt potresla je Beograđane.

Ljiljana Šulović je bila priznata doktorka i njeno ubistvo potreslo je javnost u Srbiji. Reč je o bivšoj predsednici humanitarne organizacije „Kolo srpskih sestara“ i specijalisti otorinolaringologije u penziji, koja je bila poznata kao humanitarac i pomagala je svima kojima je mogla.

Pročitajte još:

Telo doktorke pronađeno je 3. februara 2014. godine u Ulici Džordža Vašingtona, gde je živela, zahvaljujući gerontološkoj sestri koja je nekoliko puta nedeljno obilazila Ljiljanu.

Sestri je odmah bilo sumnjivo to što su Ljiljanina vrata bila otključana, upravo zbog događaja koji se odigrao tri meseca pre zločina. Ljiljanu je tada u zgradi opljačkao muškarac i nakon toga je bila posebno obazriva.

Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Gerontološka sestra je kobnog dana u stanu ugledala stravičan prizor, starica je bila u lokvi krvi, a crvena tečnost bila je rasprskana po zidovima stana. Stvari su bile ispreturane, a pored Ljiljaninog tela bio je pas, ljubimac žrtve.

Odmah je pozvala policiju, međutim, i pored mukotrpne istrage, ni devet godina kasnije nije poznat zločinac koji je usmrtio Ljiljanu.

Ilustracija Foto: Nemanja Jovanović

Tokom istrage obdukcija je pokazala da je žena izdahnula usred brojnih povreda po glavi, nanetih tupim predmetom.

Pretpostavljalo se da je bila pretučena bejzbol palicom, metalnom šipkom ili nekim drugim čvrstim predmetom. Sumnjalo se i da je doktorka ubicu znala i pustila ga u stan, jer nije bilo tragova provale. Ipak, ovi navodi ostali su na nivou spekulacija.

Pročitajte još:

Porodica ubijene doktorke bila je šokirana posle zločina.

„Svi smo bili u šoku posle Ljiljaninog ubistva. Istražitelji su nam prvo kazali da ju je verovatno ubio neki migrant, neko tog tipa. To je besmisleno!“, pričao je za „Blic“ rođak ubijene starice 2020. godine.

Jedan događaj čudan

Od samog početka se sumnjalo da je ubijena doktorka bila žrtva pljačke. Jedan događaj posebno je doprineo navodima o zločinu tokom krađe.

Foto: Nemanja Jovanović/ Nova.rs

Reč je o pljački Ljiljane, koja se dogodila u zgradi, tri meseca pre zločina. Spekulisalo se da li su možda ubistvo i taj slučaj bili povezani, međutim, nikada se nije mogla naći spona u vidu dokaza koja bi to potkrepila.

Ljiljana je svojevremeno bila u braku sa Vojinom Šulovićem, srpskim akedemikom i dugogodišnjim predsednikom Srpskog lekarskog društva. Akademik Šulović je bio priznati ginekolog, profesor Medicinskog fakulteta i direktor GAK-a.

Šulović je 2008. godine stradao u nesreći.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar