Ljiljana Šulović Milojević Foto:privatna arhiva

Tog hladnog februarskog dana 2014. godine gerontološka sestra uputila se u stan penzionisane doktorke Ljiljane Šulović Milojević u Ulici Džordža Vašingtona kao što je činila nekoliko puta nedeljno do sada. Ovog puta međutim, zatekla je jeziv prizor - doktorkino telo je ležalo u lokvi krvi.

Prvo je ugledala otključana vrata, što ju je iznenadilo, jer je Ljiljana strogo vodila računa o bezbednosti, posebno otkako ju je upravo u toj zgradi tri meseca ranije opljačkao muškarac. Ta osoba je kasnije uhapšena, a doktorka Ljiljana ga je prepoznala pred policajcima, pisali su beogradski mediji.

Pročitajte još:

Doktorkine stvari bile su razbacane svuda po stanu, a na telu nesrećne žene bile su uočljive stravične povrede.

Ubrzo je na lice mesta stigla i policija koja je izvršila uviđaj.

Međutim, ni šest godina kasnije, ovaj zločin nije rasvetljen, a njena porodica nikada nije saznala ko je i zbog čega ubio Ljiljanu. Mediji su pisali da se ponovo našla na meti pljačkaša, posebno jer se u stanu po svemu sudeći odigrala premetačina.

„Svi smo bili u šoku posle Ljiljaninog ubistva. Istražitelji su nam prvo kazali da ju je verovatno ubio neki migrant, neko tog tipa. To je besmisleno!“, pričao je za „Blic“ rođak ubijene starice 2020. godine insistirajući na anonimnosti.

Foto: Nemanja Jovanović

Isti list te godine piše da je obdukcija pokazala da je starica izdahnula usled brojnih povreda po glavi, nanetih tupim predmetom. Bejzbol palicom, metalnom štanglom ili nekim drugim predmetom, nije precizirano, a smrtonosno oruđe nije nađeno u stanu penzionisane doktorke.

Pročitajte još:

Takođe, nije ustanovljen ni motiv besomučnog udaranja starice, da li je ubica od nje tražio novac, i ako jeste, da li mu je novac dala i koliko. Ili je možda sve iscenirano, ispreturao stvari da bi sve izgledalo kao pljačka, a da je pravi razlog zločina sasvim drugačije prirode.

„Bila je preplašena. Vodila je računa o bezbednosti, zaključavala se. I ja, i svi mi njeni rođaci, tvrdimo da je bila odgovorna u vezi sa tim. I sigurno je da ne bi otvorila vrata osobi koju ne poznaje, nekome ko je došao sa ulice i tek tako joj pozvonio ili pokucao na vrata. Mogla je da otvori samo nekome koga je dobro poznavala. Nekome u koga je imala potpuno poverenje i nije ga se plašila“, konstatovao je sagovornik.

Muž joj poginuo 2008. godine

Ljiljana je svojevremeno bila u braku sa Vojinom Šulovićem, srpskim akedemikom i dugogodišnjim predsednikom Srpskog lekarskog društva. Akademik Šulović je bio priznati ginekolog, profesor Medicinskog fakulteta i direktor GAK-a. Zbog medicinskih zasluga odata mu je počast u nekim gradovima Srbije u kojima je izabran za počasnog građanina ili su mu dodeljeni ključevi grada, pisao je „Blic“ ranije.

„Razveli su se, ali su ostali u prijateljskim odnosima“, pričao je rođak.

BONUS video: Hapšenje dilera heroina u Beogradu

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare