Foto: Specijalno državno tužilaštvo CG, Printscreen YouTube/Vijesti Online, detective-info.com.ua, Stefan Tomasevic/ATAImages

Sabaheta Hodžić, majka Damira Hodžića, za koga se sumnja da je žrtva klana Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, u više navrata govorila je o propustima u istrazi smrti njenog sina. Hodžićeva je govorila i o nedavno uhapšenom specijalnom tužiocu Crne Gore, Saši Čađenoviću, a sada, nakon njegovog privođenja zbog sumnje da je deo kavačkog klana, ističe za Nova.rs da su joj mnoge stvari jasnije.

Čađenović je, kako je saopštio portparol državnog tužilaštva Vukas Radonjić, uhapšen 9. decembra zbog osnova sumnje da je, obavljajući funkciju specijalnog tužioca, u periodu od sredine 2020. do 2022. godine, učinio krivično delo stvaranje kriminalne organizacije i više krivičnih dela zloupotreba službenog položaja. Sumnjiči se da je tokom 2020. godine postao pripadnik ozloglašenog kavačkog klana.

Tokom saslušanja specijalni tužilac Čađenović je negirao krivicu, ali mu je specijalni tužilac Miloš Šoškić odredio pritvor zbog opasnosti od uticaja na svedoke i saučesnike.

Majka ubijenog Damira Hodžića, inače žrtve klana Belivuk, juče je pozvana u tužilaštvo da da izjavu povodom hapšenja Čađenovića.

„Trebalo bi ovih dana da me pozovu, čekam. Sumnjaju da je on opstruirao istragu u zločinu kada su Damir i Adis Spahić ubijeni. Treba da se izjasnimo šta smo mi radili, šta su nam i gde zabranili da istražujemo, sve što se tiče njegove istrage. Sada ponovo sve proživljavam, ne mogu da dođem sebi“, kaže neutešna majka.

Kako kaže naša sagovornica „nemam ništa od toga da li je on u zatvoru ili će mu se suditi, ja svoje dete ne mogu vratiti“.

„Neka se vrati njemu isto onoliko što sam i ja doživela, to mu ja želim. Neprestano sam ponavljala svima, a pogotovu njemu: “Vi radite na slučaju jer ste ih vi i odradili”. Ne može jedan tužilac da plače za moje dete, a ni ne zna ga. Znala sam da se krije nešto iza, a sada sve isplivava“, kaže Sabaheta za naš portal.

Saša Čađenović Foto: Printscreen/YouTube

Inače, majka ubijenog damira Hodžića pre izvesnog vremena u potresnoj ispovesti za naš portal navela je da su saznanja šta se sa Adisom i Damirom dogodilo dobili iz srpskih medija, nakon čega im se obratio i tužilac Saša Čađenović.

„Zvali smo da pitamo da li ćemo mi kao porodica od druge države da saznajemo šta se desilo sa našim sinom. Nakon toga smo se prvi put videli sa tužiocem Čađenovićem koji nam je rekao da je Damira ubio Belivuk 14. oktobra 2020. godine iz vatrenog oružja, u automobilu i da za to ima slike i mnoštvo dokaza ali da nismo spremni to da vidimo”, rekla je ona tada.

Na njihovo insistiranje, kako je rekla, videli su se i naredni put kada im je rečeno da su mladići zapravo ubijeni na drugom mestu, odnosno u kući u mestu Stanjevića rupa u Spužu.

„Sledi pres-konferencija, išla je slika u pozadini, a Čađenović izjavljuje da se na toj slici nalazi moj sin. Odmah nakon iznošenja slika u javnost, zakazujemo novi sastanak sa tužiocem Čađenovićem na kojem tvrdi da nema ništa sa tim slikama koje su izašle u javnost, da su to novinari nabavili i da na njima nije naš sin“, navela je majka ubijenog tada.

Pročitajte još:

U narednim mesecima još nebrojano puta videli su se sa tužiocem, ali da do dana današnjeg i dalje nisu videli ni jedan dokaz o ubistvu sina.

„Čađenović nam je od početka pričao da nama ne treba advokat i da nam je on dovoljan, da će on sve razrešiti. On je plakao kao malo dete kada sam poslednji put bila kod njega. Moj suprug i ja smo se samo gledali jer nam nije bilo jasno zašto on plače za naše dete, a čak ga nije ni poznavao. Plakao je kao da mu je rod najrođeniji. Moj muž ga je i pitao: „Što vi plačete?“ Nakon toga, mene je tužilac Čađenović blokirao na telefonu“, istakla je tada Hodžićeva.

Inače, klana Veljka Belivuka i Marka Miljkovića sarađivao je intenzivno s kavačkim, koji predvodi Radoje Zvicer. Tačnije, kriminalna grupa Belivuka-Miljković bila je ispostava kavačkog klana u Srbiji.

BONUS VIDEO: Nastavak suđenja Belivuku

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare