Foto:Dragan Mujan/Nova.rs; privatna arhiva

U Višem sudu u Beogradu za 6. jun zakazan je glavni pretres Ognjenu Dabetiću (34) zbog sumnje da je iz niskih pobuda, mržnje i netrpeljivosti, na podmukao način lišio života tiktokerku Nou Milivojev (18). Očekuje se da će okrivljeni tada izneti svoju odbranu, a tokom istrage koju je sprovelo Više javno tužilaštvo u Beogradu saslušana je i drugarica Noe Milivojev, Ana Marija Pavlović, koja je otkrila nepoznate detalje iz života mlade tiktokerke.

Dabetić se na saslušanju u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu u julu prošle godine branio ćutanjem, dok je policajcu koji je nešto pre toga došao u njegov stan u centru Beograda, priznao da je ubio Nou Milivojev. Drugarica ubijene tiktokerke opisala je u tužilaštvu kakav su odnos imali osumnjičeni i Noa, a njen iskaz nalazi se u optužnici u koju je portal Nova.rs imao uvid.

„Nou poznajem dugo, upoznale smo se preko Tiktoka i Instagrama. Družile smo se i jedno vreme živele zajedno. Ognjena Dabetića ne poznajem lično, znam ga iz Noine priče. Pričala mi je da su se upoznali preko aplikacije za upoznavanje, da su bili u vezi oko sedam meseci. Meni je Noa Ognjena uvek hvalila, nikada nije nešto loše rekla za njega, osim jednom prilikom kada je Ognjen saznao za lajv na Tiktoku, a o kome je brujala cela Srbija. Jedno jutro mi je rekla da je zažalila što je otišla kod tog mladića sa snimka. Posle toga otišla je kod svog dečka Ognjena i rekla mi je da je on tada nju prvi put u životu maltretirao“, navela je Noina drugarica.

Noa Milivojev Foto: Privatna arhiva

Ona navodi i da joj Noa nije rekla zašto se to dogodilo.

„Taj događaj dogodio se nekoliko dana pre 17. juna 2023 godine. Meni ona ništa nije detaljno pričala, rekla mi je da ju je krvnički maltretirao i iživljavao se. Ja nisam videla da je ona imala povrede. Ja Nou znam kao normalnu osobu, ne znam da li je pre veze sa Ognjenom konzumirala narkotike, ali ne verujem da jeste. Sumnjam da je to počela kada je sa njim započela vezu. Znam da su Noa i Ognjen imali zabranu da prilaze jedan drugom“, rekla je ona.

Ispričala je i da je Nou tražila kod Ognjena nakon što je nestala, te da su joj tada komšije prepričale situaciju koja se dogodila nešto pre toga.

Zvonila sam svima na interfon i onda su mi neki od komšija rekli da su oboje bili problematični, da je dolazila policija više puta, da je Noa htela da uđe u Ognjenov stan. Komšije su čule da je vikala: „Vrati moje stvari, inače ću ti razvaliti vrata!“. Komšije su posvedočile i da je ušla unutra i da se posle nije čuo ni glas“, istakla je drugarica ubijene tiktokerke.

Prisećajući se kobnog dana kada se sumnja da je tiktokerka ubijena, Ana Marija anvodi da se 17. juna prošle godine spremala za izlazak u grad, a da joj je Noa rekla da ide kod dečka, odnosno kod Ognjena.

„Sećam se da je oko 22 časa otišla kod njega, a ja sam u grad izašla oko 23 časa. Kada je Noa odlazila kod Ognjena, uvek me je zvala kako bih joj otvorila vrata. Tog 18. juna prošle godine, kada sam došla iz grada u 05.00 časova ujutru, bilo mi je čudno što mi se nije javila, pa sam ja nju pozivala na telefon. Nije se javljala i ja sam to prijavila policiji uveče, na 192. Meni je Noa pričala da su se ona i Ognjen stalno svađali i mirili. Nikada mi nije detaljno pričala zbog čega i šta se tačno događalo“, navela je devojka.

.

Ona dodaje i da je u vezi Noinog nestanka bila u kontaktu sa Noinom majkom.

Podsetimo, nakon otkrivanja slučaja, Više javno tužilaštvo se oglasilo i opisalo kako je tiktokerka ubijena u periodu između 17. i 18. juna prošle godine.

„Osumnjičeni je to uradio tako što je, kako se sumnja, kada je Noa Milivojev, sa kojom je bio u emotivnoj vezi, došla kod njega u stan, ušao sa njom u verbalni i fizički sukob, te je žrtvu najverovatnije lišio života davljenjem i uz pomoć, najverovatnije noža, isekao telo na više delova“, navelo je tužilaštvo.

Potom je delove tela rasporedio u veću pvc kutiju, manje pvc bure, jedan manji balon za vodu i jednu pvc kantu u koju je nakon toga sipao, za sada nepoznatu hemikaliju, kako bi hemijskim putem uništio tragove.

Osumnjičenom Ognjenu Dabetiću zbog svirepog ubistva preti doživotna robija.

Foto:privatna arhiva

Podsetimo, Noa Milivojev je transrodna osoba, a rođena je u Kovilju kraj Novog Sada. Na svom profilu na društvenim mrežama, pretežno na Tiktoku, pratio ju je veći broj ljudi sa kojima je delila pojedinosti iz svog života. Njeno telo otkriveno je sredinom leta prošle godine u stanu u Ulici cara Lazara u centru Beograda, a osumnjičenom Ognjenu Dabetiću stavljene su lisice na ruke.

Nakon stravičnog zločino otkriveno je i da je mlada tiktokerka trpela nasilje na društvenim mrežama, odnosno bila izložena različitim uvredama.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar