Milo Đukanović i Zoran Mrvaljević Mrva Foto: EPA-EFE/TOMS KALNINS, Facebook/Zoran Mrvaljevic

Predsednik Vlade Crne Gore u tehničkom mandatu Dritan Abazović danas je na sednici Odbora za bezbednost i odbranu pokazao fotografiju na kojoj se, kako tvrdi, vidi predsednik Crne Gore i Demokratske partije socijalista (DPS) Milo Đukanović sa pripadnicima škaljarskog kriminalnog klana. Između ostalih, na fotografiji sa Đukanovićem je Zoran Mrvaljević, zvani Mrva, koji je u Srbiji bio osuđen za falsifikovanje isprava.

„Izneću optužbe za „brata Abaza“ i da vam pokažem jednu fotografiju Mila Đukanovića sa „škaljarcima“. Reći ću vam imena i prezimena. Ovo (sa Đukanovićem) je Zoran Mrvaljević zvani Mrva i drugi gospodin koji nije među živima. Sačekajte foto-sešn. Znajte da ima popa i nad popom“, poručio je Abazović, pišu Vijesti.

Dritan Abazović Foto: Printscreen/YouTube/Skupština Crne Gore

Inače, Mrvaljević je označen kao pripadnik škaljarskog klana. O njemu se mediji pisali pre nekoliko godina, kada je priveden zbog sumnje da je izvršio krivična dela trgovina uticajem i falsifikovanje isprava, a policija je uhapsila i J. P. (40), policijsku službenicu Policijske uprave Novi Sad. Ona je osumnjičena da je Mrvaljeviću dala podatke Branka Perišića iz Novog Sada, za kojeg je utvrdila da nema biometrijska dokumenta.

Pročitajte još:

Hapšenje Mrve usledilo je mesec dana nakon što je priveden Marjan Vujačić, koji je naknadno osuđen na 30 godina zbog ubistva Jugoslava Cvetanovića, rođenog brata pravosnažno osuđenog za ubistvo Nikole Bojovića, takođe rođenog brata beogradskog kriminalca Luke Bojovića.

Inače, Mrvaljević je zbog falsifikovanja osuđen, a ubrzo nakon što je izašao iz zatvora, ponovo je priveden 2020. godine. Tada je priveden po poternici Crne Gore i određen mu je ekstradicioni pritvor.

Foto:Facebook/Zoran Mrvaljevic

Njega je Specijalno državno tužilaštvo u Crnoj Gori sumnjičilo za stvaranje kriminalne organizacije koja se u periodu od 2018. godine, na području opštine Herceg Novi, bavila držanjem, prenošenjem i prodajom opojnih droga kokaina i marihuane u većim količinama.

Takođe, sumnjičio se da je početkom 2019. godine u Herceg Novom, sa umišljajem podstrekavao osumnjičenog Milanu Kankarašu da počini krivično delo ubistvo na štetu Nemanje Zurovca. Tačnije, kako su ranije prenosili crnogorski mediji, njegova grupa je planirala pet likvidacija.

VIDEO: Prevare na bankomatima