Saša Vujisić Foto: Instagram/sasha.woo

Saša Vujisić, oficir Vojnoobaveštajne agencije (VOA) i osumnjičeni u slučaju "Jovanjica 2", postupku koji se vodi protiv vlasnika imanja Predraga Koluvije i pripadnika bezbednosnih službi koji su obezbeđivali pomenuto gazdinstvo, u bekstvu je mesecima, a po nezvaničnim informacijama, nalazi se u Americi, gde je u postupku dobijanja političkog azila. Vujisić je, prema saznanjima Nova.rs, bio zadužen da obezbedi sve uslove za lažno predstavljanje Koluvije, pa je tako "odlikovao" vlasnika "Jovanjice" činom potpukovnika.

Vujisić je, prema navodima optužnice Tužilaštva za organizovani kriminal (TOK), imao ključnu ulogu u obezbeđivanju Koluvije. Tako je on u periodu od 13. oktobra do 13. novembra 2019. godine, odnosno do otkrivanja imanja „Jovanjica“, na kome je zaplenjeno skoro četiri tone opojne droge,  obezbedio uslove za lažno predstavljanje okrivljenom Koluviji, kome je predao kožnu fasciklu sa natpisom Vojnoobaveštajna agencija sa lažnim rešenjem kojim se navodno od direktora VOA, brigadnog generala Zorana Stojkovića, ovlašćuje vlasnik „Jovanjice“ kao potpukovnik.

Foto: Newsmax Adria

Kako se navodi u optužnici, ovlašćuje se da kao potpukovnik na dužnosti referenta za operativne poslove VOA, izvršava sve zadatke iz delokruga rada Vojnoobaveštajne agencije, u obavljanju propisanih poslova koji se tiču aktivnosti vezanih za, takođe optuženog, Miodraga Poznana, sa nadimkom „Stolar“, koji je 30. oktobra 2019. osuđen za dilovanje narkotika.

Kako tužilaštvo tvrdi, reč je o kanabisu koji je neovlašćeno proizveden na „Jovanjici“.

Pročitajte još:

Sve to je učinjeno kako bi okrivljeni Koluvija mogao da na teritoriiji Niša, sa NN osobama, utiče na ukidanje pomenute osuđujuće presude.

Podsetimo, Saša Vujisić, oficir Vojnoobaveštajne agencije (VOA), nalazi se u bekstvu od početka jula prošle godine kada su usledila nova hapšenja u slučaju „Jovanjica“, predmetu koji je naknadno nazvan „Jovanjic 2“ i u kome su optuženi Koluvija i pripadnici bezbednosnih službi, zaduženi za obezbeđivanje imanja.

U toj akciji bili su uhapšeni pripadnici BIA Aleksandar Tošić i Branislav Radosavljević, koji je nekada radio u MUP-u Srbije, a po nalogu Tužilaštva za organizovani kriminal slobode su lišeni i pripadnici MUP-a Milan Kednija, Zoran Baštovanović i Radovan Bojović, koji su 17. septembra pušteni na slobodu pošto su saslušani u istrazi, dok se Vujisić nalazi u bekstvu.

Inače Vujisić je suprug glumice Jelene Jovičić koja je, kada se pojavilo ime njenog supruga, kratko rekla:

“Ja ne znam ništa o tome šta je radio ovde, ni šta radi tamo, pogotovo što je bio u takvoj instituciji u kojoj ljudi ne govore čime se bave. Jedino saznanje koje imam jeste da je on u Americi, jer je ćerka bila sa njim u kontaktu”, istakla je Jelena Jovičić u julu mesecu prošle godine.

Podsetimo, u Specijalnom sudu u Beogradu trenutno se vode dva sudska postupka za predmet „Jovanjica“, odnosno slučaj pronalaska skoro četiri tone opojne droge na pomenutom imanju.

Foto: Printscreen/minrzs.gov.rs

U „Jovanjici 1“ sudi se vlasniku imanja Predragu Koluviji i zaposlenima na tom gazdinstvu, dok se u „Jovanjici 2“ sudi, takođe Koluviji, ali i pripadnicima bezbednosnih službi.

BONUS video: Miroslav Aleksić o „Jovanjici“

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram