Foto:facebook; privatna arhiva

Nakon dvadeset dana od ubistva studentkinje Ivane Krivokapić, koja je 24. decembra pronađena mrtva u stanu na Zvezdari, tužilaštvo je saopštilo da je osumnjičen njen momak Jetmir G., za kojim je raspisana međunarodna poternica. On je odmah nakon ubistva napustio Srbiju, a iako o Jetmirovom kretanju još uvek nema zvaničnih tragova, sumnja se da se on krije u planinama, s obzirom na to da je planinarski vodič i dobro ih poznaje.

U ponedeljak je raspisana međunarodna poternica za Jetmirom, a njemu je u odsustvu određen pritvor. Zasad nema zvaničnih informacija o tome gde se osumnjičeni nalazi, a pretpostavlja se da je u Crnoj Gori.

Jetmir ima veliku vremensku prednost u odnosu na nadležne organe jer je istog dana nakon što je ubio Ivanu 23. decembra prošle godine napustio Srbiju, autobusom.

Na Jetmirovim društvenim mrežama se može videti da je planinarski vodič i da često boravi u prirodi i na planinama. On je uslikan na brojnim planinama u regionu. S obzirom na to da je nadležnim organima trebalo 20 dana da pronađu osumnjičenog, jasno je da je osumnjičeni imao dovoljno vremena da se sakrije.

Upravo zbog njegovog posla i dobrog poznavanja planina, strahuje se da bi mogao da se krije upravo na nekoj od planina, gde je otežano za nadležne organe da ga pronađu.

Jetmir je Ivanu upoznao upravo u sličnim okolnostima – zajedno su bili na izletu na Prokletijama i tamo su se sprijateljili i zbližili.

„Nije nam se dalo da se još jednom vidimo na lepim tvojim omiljenim Prokletijama“, napisao je Jetmir nedavno.

Foto:Screenshot/Instagram/

U periodu nakon ubistva studentkinje, on je u više navrata pokušao da ukloni sumnju sa sebe i to tako što je nakon ubistva objavljivao fotografije sa Ivanom, uz tužne i potresne poruke.

Sumnja se da je Jetmir G. Ivanu, sa kojom je bio u emotivnoj vezi, usmrtio tako što joj je rukama stezao usta i nos dok nije izdahnula. Tužilaštvo je navelo da ljubomoru kao motiv ubistva.

Pročitajte još:

Potom je zaključao stan i napustio teritoriju Srbije.

Podsetimo, telo devojke su pronašla braća 24. decembra u iznajmljenom stanu na Zvezdari. Kako im se nije javljala na telefon, došli su do stana i kada su razvalili vrata zatekli su devojku na krevetu otkopčanih pantalona i podignute bluze. Ugledali su modrice po vratu, a imala je i povrede usne, oka, ali i prstiju na šaci i podlaktice. Povrede su ukazivale da se devojka borila sa ubicom. Od početka se sumnjalo da je Ivana dobro poznavala ubicu, a ubica je zaključao za sobom i odneo ključ, što potvrđuje da je u pitanju neko koga je Ivana pustila u stan.

Jetmir je sam „upao“ u oči javnosti nakon niza tužnih i srceparajućih objava koje je kačio na društvene mreže.

Foto: Instagram

I nakon što je saopšteno da je Jetmir osumnjičen, on je nastavio da bude aktivan na društvenim mrežama, ali je obrisao fotografije sa Ivanom.

Tako je nedavno podelio sliku gde je srpska zastava koja je nacrtana kao bar kod, a koji je sastavljen od metaka.

„Ne dajte hleb (novac) onima koji su nam dali metke“, piše u objavi i uz koju takođe pozivaju na to da se ne uzimaju ni besplatni proizvodi koji su iz Srbije.

Jetmir je napomenuo ispod objave još jednom „Ne kupujte srpske proizvode“. I to nije prvi put da objavljuje slike na svom profilu, dok se susreće sa teškim optužbama. Interesantno je da se čak i dopisivao sa pojedinim novinamarima i iznosio tvrdnje da nije kriv.

Jetmir od juče nema nijednu objavu na Instagramu, a još uvek nema informacija o njegovom kretanju.

BONUS VIDEO: Bežanijska Kosa – ubistvo

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar