Uroš Avramović, navijač, delije, hijene
Uroš Avramović Foto: MUP

U okviru istage o dvostrukom ubistvu na brdu Veruša u Crnoj Gori u oktobru 2020. godine, policija uspela da "otključa" kriptovane telefone i dođe do liste imena ljudi čija je egzekucija planirana.

Na toj listi našao se i Uroš Avramović, jedan od vođa navijača Crvene zvezde, tačnije podgrupe „Hijene“ koja važi za jednu od najjačih i deluje na Novom Beogradu. Ovu grupu formirao je Beranac Marko Zekić i još jedna, za sada, neidentifikovana osoba, rekao je podgričkim Vijestima izvor iz istage.

Zekiću i ostalim osumnjičenima na teret stavlja i dvostruka likvidacija na Veruošti, kada su izrešetani Podgoričani Nemanja Prelević i Danilo Peković. . Dvojica ubijenih su bili, kako je saopšti9o izvor iz policije, bezbednosno interesantne osobe, bliske kotorskom kavačkom klanu.

Pročitajte još:

U rešenju o produženju pritvora osumnjičenima piše, između ostalog, „da se iz međusobne komunikacije osumnjičenih jasno zaključuje da Marko Zekić izdaje uputstva šta raditi i kako, te da drugi okrivljeni bespogovorno izvršavaju njegove naredbe i o tome mu dostavljaju izveštaje“.

„Da je kriminalna organizacija formirana radi vršenja neodređenog broja krivičnih dela, utvrđuje se iz komunikacija preko kriptovanih telefon, kako pisanih, tako i glasovnih poruka, te fotografija koje prate konverzaciju, pa se utvrđuje da okrivljeni međusobno razmjenjuju fotografije većih količina opojne droge kokain, da ih isti pakuju u više navrata za prodaju, da planiraju ubistvo Uroša Avmovića , navijača Crvene zvezde, da nabavljaju i eksplozivne naprave i oružje radi vršenja krivičnih dela, te da planiraju likvidaciju B. V. i A. V., te da vrše prodaju i vatrenog oružja, kao i nabavku vatrenog oružja. Sve navedeno proizilazi iz komunikacija između okrivljenih, a preko kriptovanih mobilnih telefona“ piše u rešenju  a prenose „Vijesti“.

Nije poznato zašto je vođa navijača stavljen na spisak za likvidaciju, ali Uroš Avramović se odavno poznat policiji. On je bio jedan od vođa navijačke podgrupe „Hijene“ zajedno sa pokojnim Veliborom Dunjćem koji je ubijen u maju 2014. godine.

Sam Avramović je ranjen u junu 2013. godine, sa dva metka u Bulevaru Milutina Milankovića. Njemu je, nepoznati napadač, tada pucao u noge i udario ga u glavu. Napad se dogodio u blizini gde Avramović stanuje i on je tada sam pozvao Hitnu pomoć.

Avramović je pre 2010. godine osuđen na osam godina zatvora zbog pokušaja ubistva Andreja Čogurića na splavu „Kalipso“, 2008. godine. Osim njega, za isto delo i na istu kaznu, osuđen je i Velibor Dunjić.

****

BONUS VIDEO: Hapšenje pripadnika klana Veljka Belivuka na stadionu „Partizana“

.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare