Foto: N1, Nova.rs

Političar Velimir Velja Ilić, govoreći na Tviter spejsu o nerešenom ubistvu novinara Milana Pantića iz 2001. godine i Jelene Marjanović, spomenuo je "oca Pomoravlja" i citirao stih za koji kaže da se peva u tom kraju: "malo ugalj, malo droga, to je biznis debeloga", zaključujući da će se ti slučaji rešiti, ali je potrebno da se "teren raščisti" i da dođu neki "novi tužioci i sudije". Kontaktirali smo Ilića da nam pojasni na šta je ciljao kada je izneo ove tvrdnje.

U razgovoru za Nova.rs, Ilić je nije želeo da kaže na koga konkretno misli, ali je dodao da je “celoj Srbiji jasno o kome se radi”.

“Ja sam samo preneo ono što se peva po Srbiji. Ne mogu da govorim o konkretnim imenima, ali mislim da je svima jasno”, naveo je on, dodajući da se radi o osobi iz Jagodine.

Foto: N1

Iako Ilić nije želeo da izgovori nijedno ime niti da direktno uperi prst u bilo koga, imajući u vidu da se spominje Jagodina, jedna je asocijacija koja se svima ukazuje. Još kada se na to doda i detalj sa ugljem, odnosno podatak da se time neimenovana osoba bavi, može se zaključiti da je reč o Draganu Markoviću Palmi posebno imajući u vidu da se pre nekoliko godina naširoko iznosilo u javnost da je firma „Palma“ iz Jagodine, koja se vodi na sina najpoznatijeg jagodinskog političara, godinama kupovala ugalj iz Kostolca i Kolubare po povlašćenim cenama, a onda ga prodavala građanima i drugim firmama po višestruko većim cenama.

Pantić ubijen na kućnom pragu

Novinar Milan Pantić, inače dopisnik Večernjih novosti iz Jagodine, ubijen je u hodniku ispred svog stana, u Ulici Branka Radičevića, 11. juna 2001. godine.

Ubijen u oko osam sati ujutru sa „nekoliko udaraca tupim predmetom u glavu“, dok se u klompama vrećao iz obližnje prodavnice sa vekonom hleba i litrom mleka u kesi.

Foto: N1 info

Najveći broj tekstova Pantić je u to vreme objavio u rubrici crna hronika, pišući o kriminalu u Jagodini, Pomoravskom okrugu i tom delu Srbije, pre svega u oblasti privatizacije društvenih i državnih preduzeća.

Marković se ranije, na lični zahtev 13 godina od ubistva, poligrafski testirao nakon što ga je Čedomir Jovanović javno prozvao za smrt novinara Pantića.

„Neplanirano ubijen“

Izvaja ministra policije Dragana Jočića iz 2005. godine o nerešenom ubistvu Pantića, koja je još jednom emitovana u emisiji „Junaci doba zlog“, ostala je da odzvanja godinama nakon toga i da već tragičnom slučaju, daje još bizarniji ton.

„Moram da kažem da nije bila namera da se taj novinar ubije, to je bio sticaj nesrećnih okolnosti. Onaj ko je naredio zastrašivanje na taj način je prenaglio, odnosno oni koji su sproveli po nalogu zastrašivanje su prenaglili i čovek je neplanirano ubijen“, rekao je tadašnji ministar policije.

Bonus video: Svedok iz Jagodine govorio o podvođenju u tom gradu

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare