Foto:profimedija.rs; Krik.rs; Europol

Istanbul je proteklih godina postao utočište kriminalaca, a gotovo na svakih nekoliko meseci otkrije se da je neki od pripadnika zavađenih kotorskih klanova boravio u Turskoj, krijući se pod lažnim identitetom. Tako je bilo i sa pripadnikom kavačkog klana Željkom Bojanićem, koji je nedavno uhapšen u Istanbulu, u gradu u kome je pre samo dva meseca ubijen i vođa škaljaraca, Jovan Vukotić.

Bojanić je osumnjičen da je ubio suparnika iz škaljarskog klana Rista Mijanovića a njegovo telo zakopao u dvorištu vile u kojoj je stanovao. Turska policija trenutno traga za posmrtnim ostacima ubijenog čoveka, a pomenuti kavčanin slovio je za jednog od opasnijih kriminalaca i duže se nalazio na međunarodnoj poternici.

Željko Bojanić Foto:printscreen/Europol

Istanbul proteklih godina slovi za mesto gde se kriju brojni pripadnici zavađenih kotorskih klanova. U nameri da pobegnu od pravde, ali i suparnika, odlaze u Tursku, a ta tradicija je, kako se čini, pokrenuta još 2018. godine.

Naime, septembra te godine Vukotić je uhapšen u turskom letovalištu Antalija dok je bio u društvu svoje partnerke. U to vreme, za Vukotićem su tragale i Srbija i Crna Gora, dve države čija je državljanstva imao, ali i Grčka u kojoj je bio osumnjičen za šverc oko 140 kilograma kokaina.

Policija je tada kod Vukotića pronašla pasoš na ime Georgije Andonov, koji je, kako je kasnije utvrđeno, koristio nekoliko meseci tokom 2018. na aerodromima u Barseloni, Varšavi, Antaliji, Istanbulu i u Ukrajini.

Jovan Vukotić Foto:Savo Prelević

Vukotić je odmah zatim proteran u Srbiju, koja ga je tada potraživala zbog korišćenja lažnog pasoša.

Razlozi zbog kojih je Vukotić baš Tursku odabrao za mesto gde će se kriti nije poznato, ali je izvesno da su njegovim koracima krenuli i brojni drugi kriminalci, koji su utočište pronašli u Istanbulu.

Pojedini su nedavno i uhapšeni u tom turskom gradu. Među njima je i Nikšićanin Radoje Živković zvani Žuti, rođak i čovek od najvećeg poverenja jednog od vođa kavačkog klana Radoja Zvicera.

Radoje Zvicer Foto: detective-info.com.ua

Živković, inače rođak Zvicera, uhapšen je u Istanbulu sa još 11 osoba zbog sumnje da je učestvovao u ubistvu Vukotića.

Reč je čoveku koga tužilaštva više zemalja povezuju sa nekoliko surovih likvidacija članova škaljarskog klana, ali mu je Vukotić, bez sumnje, bio najvažnija meta.

Pročitajte još:

Da je Istanbul utočište kriminalaca nesumnjivo je pokazalo i nedavno hapšenje Bojanića koji se u tom gradu krio pod lažnim imenom.

Istragom je utvrđeno i da je pomenuti kavčanin Bojanić u Tursku ušao sa lažnim makedonskim pasošem na ime Andelew Belchew Jordan.

Interesantno je da su i ubijeni Vukotić i Bojanić potpuno normalno živeli u Turskoj, štaviše na visokoj nozi.

Tako je ubijeni Vukotić živeo u luksuznom delu Istanbula koji ima svoje obezbeđenje. Sa druge strane, Bojanić je živeo u vili.

Ono što je izvesno jeste da su obojica normalno živeli, iako su se za to vreme nalazila na poternicama nekoliko država.

BONUS VIDEO:  Veze između Kavčana i grupe Velje Nevolje

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar