Foto: Turska policija

Željko Bojanić za kojim je policija tragala od 2014. godine zbog umešanosti u šverc kokaina iz Južne Amerike u Zapadnu Evropu, krio se u luksuznoj vili u Istanbulu.

Kotoranin Željko Bojanić (56) za koga se navodi da je blizak kavačkom klanu uhapšen je Turskoj, u Istanbulu, zbog sumnje da je ubio člana suparničkog škaljarskog klana Rista Mijanovića (33). Bizarno je da je Bojanić leš ubijenog zakopao u dvorištu svoje vile.

Pročitajte još:

U Istanbulu je 9. septembra ubijen i vođa škaljarskog klana Jovan Vukotić (42) koga su izrešetali pred očima trudne supruge i maloletnog deteta dok su bili u kolima. Turska policija je uhapsila grupu turskih i crnogorskih kriminalaca kojima se na teret stavlja da su ubili Vukotića.

Bojanić je jedan od najtraženijih kriminalaca sa ovih prostora, nalazio se na crvenoj poternici Interpola, ali za njim je tragao i Evropol.

Ubijeni Risto Mijanović bio je blizak suparničkom, škaljarskom klanom, a hapšen je još 2013. godine u okviru policijske akcije „Grom“, zajedno sa nekoliko članova svoje porodice.

Risto Mijanović Foto: Turska policija

Mijanović je tada osuđen na 5 godina i 10 meseci zatvora, zbog stvaranja kriminalne organizacije.

Mijanović, inače Cetinjanin, umešan je bio i u nekoliko oružanih ogračuna sa pripadnicima kavačkog klana.

BONUS VIDEO: Mesto gde je pala prva žrtva u ratu klanova

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar