Ilustracija: Shutterstock/Facebook

Nakon što je objavljeno da je Aleksandar M. (33) iz sela Radošin, nadomak Svilajnca, koji je uhapšen u avgustu zbog sumnje da je silovao staricu S. M. (78) iz komšiluka, prebačen iz zatvorskog u kućni pritvor, staričina ćerka Olgica Nikolić za Nova.rs navodi da se plaši za svoju majku, kao i za sve žene iz sela.

Nakon što je Aleksandar iz zatvorskog pritvora prebačen u kućni, uz elektronski nadzor, jer su rezultati veštačenja pokazali da nema njegovih DNK tragova na telu starice, kao ni u njenoj kući, Olgica navodi da njih niko nije obavestio o tome.

„Nas niko nije obavestio od nadležnih institucija. Da je on pušten saznala sam od komšija iz sela koji su me zvali i rekli da su ga videli na terasi kako pušta muziku i u dvorištu kako pere traktor. Verujte da sam pretrnula od straha za svoju majku“, navodi uznemireno ćerka starice.

Kako kaže, majku više ne sme da ostavi samu jer se plaši šta bi moglo da se dogodi.

„Preselila sam je kod mene u Svilajnac, odemo ponekad i u selo, ali smo nonstop pored nje. Užasno je da osoba, majka i baka, doživi da u skoro 80 godina neko razvali vrata i učini ono što je taj čovek, a da ga potom puste na slobodu, odnosno kući koja je na 40 metara od moje majke“, kaže Olgica i dodaje:

Ilustracija Foto:Shutterstock

„Ne daj Bože da ga je majka videla bez saznanja da je pušten, ne znam da li bi preživela“.

Naša sagovornica dodaje i da celo selo strahuje šta će dalje biti s obzirom na to da je Aleksandar pušten.

„Po selu se priča i kako se on hvali da sve može parama da se reši. Ne razmišlja on o tome koliko je nečiji život uništio. Žena koja je ceo život provela u toj kući, koja je sama održavala celo imanje, stoku, ne sme da ostane sama. Kako padne mrak tako legne u krevet, ne sme ni na telefon da se javi“, uznemireno dodaje ćerka za naš portal.

Olgica navodi i da su baba i deda osumnjičenog muškarca dolazili dva puta kod njene majke i molili da se pomire.

„Sutradan, nakon što se to dogodilo, došao je njegov deda Ljubiša i ispred mog muža i mene rekao da mu se javio unuk iz zatvora i rekao da je silovao moju majku. Čovek ga je iznenađeno pitao šta je uradio, a on je rekao „napravio sam katastrofu“. Molio je mog muža da mu oprostimo, a da će oni sve kako znaju i umeju da reše“.

Ilustracija Foto:Shutterstock

Takođe, ćerka silovane starice navodi i da osumnjičenom Aleksandru ovo nije bio prvi put da ga je neko teretio za ovo delo.

„Bila je neka pevačica koja ga je isto prijavila za silovanje, ali se to nekako zataškalo i završilo. Verujte mi da su mi se desetine žena javile posle njegovog hapšenja i rekle da im se javljao na društvenim mrežama i slao poruke i zahteve, a verujte da je tu bilo i dece od 18, 19 godina“.

Neutešna ćerka navodi da će se boriti do kraja da se istina dokaže jer njena majka nije zaslužila da u 80 godina strahuje od svoje senke.

„U dvorištu imamo kamere, a na snimcima se jasno vidi šta se dogodilo to veče. Čekam da vidim kako će se dalje odvijati istraga, a onda ću ja da uradim šta treba. Boriću se do kraja, i ne samo zbog moje majke, već zbog svih žrtava silovatelja jer ne smeju proći nekažnjeno“, zaključuje Olgica za Nova.rs.

Pročitajte još:

Kako smoranije pisali, prema nezvaničnim saznanjima, veštačenja su pokazala da na telu starice, kao ni u njenoj kući, nisu pronađeni DNK tragovi osumnjičenog, pa ga za sada tereti samo njen iskaz.

„Prema obavljenim veštačenjima, DNK osumnjičenog nije pronađen na telu, ni na stvarima starice, ali jesu otkriveni biološki tragovi za sada nepoznate osobe“, kazao je naš izvor.

Podsetimo, nesrećna starica S. M. (78) je posle napada istražiteljima ispričala da je potpuno sigurna da joj je upravo komšija Aleksandar 20. avgusta upao u kuću i silovao je.

„Gurala sam ga i nogama i rukama, vikala sam da me čuju komšije, a on me je ućutkivao. Silovao me je. Molila sam ga da me pusti, ali to nije dopiralo do njega. Zapušio mi je usta rukom, u jednom trenutku sam ga i ugrizla. Sve to je trajalo dvadesetak minuta, kad se odjednom čulo da je nešto lupilo u dvorištu, to ga je uplašilo, pa je pobegao“, navela je nesrećna starica.

VIDEO: Uhapšeno 12 pedofila širom Srbije u akciji Armagedon