Ilustracija: Shutterstock/Facebook

Aleksandar M. (33) iz sela Radošin, nadomak Svilajnca, koji je uhapšen u avgustu zbog sumnje da je silovao staricu (78) iz komšiluka, prebačen je iz zatvorskog u kućni pritvor. Rezultati veštačenja pokazali su da nema njegovih DNK tragova na telu starice, kao ni u njenoj kući.

Aleksandar je iz zatvorskog pritvora prebačen u kućni, uz elektronski nadzor, i do daljeg će nositi „nanogicu“.

Kako smo nezvanično saznali, veštačenja su pokazala da na telu starice, kao ni u njenoj kući, nisu pronađeni DNK tragovi osumnjičenog, pa ga za sada tereti samo njen iskaz.

Izvor iz istrage kaže da je nadležni sud početkom septembra odlučio da osumnjičeni do daljeg bude u kućnom pritvoru jer, za sada, „nema valjanih dokaza na osnovu kojih bi trebalo da ostane u zatvorskom pritvoru“.

„Prema obavljenim veštačenjima, DNK osumnjičenog nije pronađen na telu ni na stvarima starice, ali jesu otkriveni biološki tragovi za sada nepoznate osobe“, kazao je naš izvor.

Pročitajte još:

Podsetimo, nesrećna starica S. M. (78) je posle napada istražiteljima ispričala da je potpuno sigurna da joj je upravo komšija Aleksandar, 20. avgusta upao u kuću i silovao je.

„Gurala sam ga i nogama i rukama, vikala sam da me čuju komšije, a on me je ućutkivao. Silovao me je. Molila sam ga da me pusti, ali to nije dopiralo do njega. Zapušio mi je usta rukom, u jednom trenutku sam ga i ugrizla. Sve to je trajalo dvadesetak minuta, kad se odjednom čulo da je nešto lupilo u dvorištu, to ga je uplašilo, pa je pobegao“, navela je nesrećna starica.

VIDEO: 23 žene žrtve partnerskih ubistava u 2022: Kada smo oguglali na nasilje? Gošće: Manda Javorina i Sanja Pavlović

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar