Foto: Miljana Isailović/Nova.rs

Nišlija Jovan Nikolić (42) prema kome se vodi postupak za izricanje mere bezbednosti obaveznog čuvanja i lečenja u psihijatrijskoj ustanovi zbog pokušaja teškog ubistva svoje 22 godine starije emotivne partnerke S.S. koje je počinio u neuračunljivom stanju, negirao je danas pred Višim sudom da je imao nameru da ženu liši života.

Prema navodima tužilaštva Jovan je ženu sa kojom je bio u emotivnoj vezi 24. septembra prošle godine, pozvao da dođe u njegovu kuću u Knjaževačkoj ulici.

„Sačekao je u dvorištu, zajedno su se popeli na drugi sprat da bi joj navodno pokazao raspored prostorija. Zatim je pozvao da uđe u jednu sobu rekavši „da je iza vrata čeka veliko iznenađenje“. Kada je ona rekla da je red da domaćin prvi uđe, on joj je kazao da ona treba da bude prva, zbog iznenađenja. Kada se uhvatila za kvaku, stavio joj je levu ruku preko čela a desnom u kojoj je držao kuhinjski nož sa oštricom dugom 16 centimetara , prerezao joj vrat. Žena se istrgla, krenula ka izlazu ali je on povukao ka unutrašnjosti kuće. Uspela je da mu istrgne nož, borili su se oko njega, ona je uspela da ga odgurne i potrčala niz stepenice dozivajući u pomoć. On je vukao nazad da bi je tek u dvorištu pustio, nakon čega je oštećena istrčala na ulicu gde joj je pomoć pružila jedna žena“, navodi se između ostalog u predlogu za izricanje mere bezbednosti.

Jovan je negirao navode tužbe i istakao da je nož upotrebio kako bi S.S. uplašio jer je, kako je kazao „imao indicije da ga vara“.

Foto: Miljana Isailović/Nova.rs

„Hteo sam samo da joj zapretim, povredio sam je slučajno. Da sam hteo ozbiljno da je povredim, mogao sam, nož joj je bio ispod grla. Nije tačno da sam se sa njom posle toga tukao i otimao oko noža već sam za njom krenuo da bih je smirio jer je sa pravom bila uspaničena. Kada sam video da je došla Hitna pomoć vratio sam se u kuću i sebi prerezao vrat jer mi je bilo krivo što sam njoj to uradio. Nikada ranije je nisam napao, svađali se jesmo ali nije bilo fizičkog obračuna između nas“, objašnjavao je Nikolić.

Predsednik komisije veštaka Specijalne zatvorske bolnice u Beogradu Svetlana Pajić Savić pred sudom je kazala da je ustanovila da je Nikolić delo počinio iz psihopatoloških motiva.

„On nije želeo da svesno ni namerno nekome nanese štetu, uvredi ga, povredi ili mu oduzme život. Na to su ga naterali psihopatološki sadržaji zbog višegodišnje nelečene, hronične i progresivne bolesti, nespecifikovane, neorganske psihoze. Tokom boravka u SZB je sve vreme sarađivao, nije ispoljavao nijedan oblik agresivnog ugrožavajućeg ponašanja prema sebi ili okolini. Bez obzira na to procenili smo da se nisu stekli uslovi za meru psihijatrijskog lečenja na slobodi ili drugi oblik lečenja van mere bezbednosti“, rekla je sudski veštak.

Suđenje će biti nastavljeno saslušanjem oštećene S.S. i žene koja joj je pružila pomoć nakon što je napadnuta.

Bonus video: Drama na Autokomandi – Čovek pretio samoubistvom

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar