Foto:PU Pančevo

Javno tužilaštvo za organizovani kriminal podiglo je danas optužnicu protiv četvoro okrivljenih i to: Z. S, M. J., S. Z. i S. Z. koji se terete za izvršenje krivičnih dela zloupotreba službenog položaja, saopšteno je.

Okrivljeni Z. S. tereti se da je u periodu od 20.10. 2020. do 13. 04 2021. godine kao direktor Doma zdravlja „Donja Gušterica“, AP KiM propisivao elektronske recepte za hormone rasta pacijentima kojima nije bilo potrebna hormonska terapija, bez pregleda pacijenata i njihovog znanja da su im lekovi propisani.

Pročitajte još:

Okrivljeni S.Z. i S.Z. kao i okrivljena M.J. terete se da su u dve apoteke u Sremskoj Mitrovici u kojima su radili podizali veće količine lekova – hormona rasta koji su bili prepisani pacijentima bez njihovog znanja, pa su potom preko okrivljeniog S.Z. lekovi dalje prodavani na crnom tržištu.

Na navedeni način okrivljeni su protivpravno prisvojili propisane lekove čime je RFZO oštećen za iznos od 77. 931.760.26 dinara.

U prethodnom toku postupka šestoro okrivljenih su osuđena nakon zaključenja sporazuma o priznanju krivičnog dela od toga dva lekara iz Doma zdravlja „Donja Gušterica“ kao i četiri farmaceuta sa teritorije Centralne Srbije.

Nakon istrage JTOK je obustavio krivični postupak u odnosu na jednog lekara Doma zdravlja „Donja Gušterica“.

Optužnica je predata na potvrđivanje Višem sudu u Beogradu Posebno odeljenje za organizovani kriminal.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare