Foto: Vesna Lalić/Nova.rs, Shutterstock, Privatna arhiva

Poznati hirurg Vojno-medicinske akademije Nikola Ostojić koji se tereti da je pretukao svoju suprugu, ponudio je juče Sporazum o priznanju krivice. On je izrazio kajanje zbog svega što se dogodilo.

Podsećanja radi, u Trećem osnovnom sudu u Beogradu juče je počelo suđenje hirurgu Vojno-medicinske akademije Nikoli Ostojiću koji se tereti da je pretukao svoju suprugu.

Pročitajte još:

Ostojić je izneo kratko odbranu navodeći da se kritičnom prilikom nalazio u teškom psihičkom stanju. Sledeće suđenje zakazano je za 24. avgust, kada bi trebalo da budu saslušanje oštećene. Ostojić je doveden iz pritvora u kojem je od hapšenja 1.februara.

Hirurg se optužnicom tereti za krivična dela nasilje u porodici, nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija, saopštilo je to tužilaštvo.

Foto:Printscreen/Instagram

Tužilaštvo je predložilo sudu da se okrivljenom zbog izvršenja navedenih krivičnih dela izrekne kazna shodno zakonu. Kako je ranije saopšteno, lekar je osumnjičen da je od početka januara do početka februara svoju suprugu udarao rukama i nogama po glavi i celom telu, kao i predmetima u nameri da je teško povredi.

Takođe, sumnja se da je davio kablom, čupao za kosu, upućivao joj pretnje, vređao i ponižavao je. Ostojić je kako se sumnja, svojoj supruzi naneo višestruke povrede glave, butina, vrata, trupa i ruku, usled čega su joj polomljena dva rebra, kao i leva laktična kost. Te povrede se kvalifikuju kao teška telesna povreda, piše Telegraf.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar