Foto:BETAPHOTO/DRAGAN GOJIC

Jutros oko pet časova ujutru u Ulici despota Stefana odigrala se prava drama, kada je pacijent nožem nasrnuo na medicinskog tehničara Hitne pomoći.

Prema rečima dr Ivane Stefanović, PR Hitne pomoći, sve je krenulo normalno, dobili su poziv u 4.37 časova, a već oko 5.00 ekipa Hitne je bila na terenu, piše Blic.

Međutim, pacijent je počeo da kašlje, a medicinski tehničar ga je zamolio da stavi masku, na šta je pacijent burno odreagovao i nožem posrnuo na njega.

Ekipu na terenu su činili tehničar Rajko Mirković i doktorka Vesna Subotić.

„Sva sreća pa je tehničar ostao priseban i uspeo da ga savlada i preotme mu nož. Napadač je počeo da vređa ekipu, govorio da su budale što nose masku, čak je i svog sina koji je imao masku nazvao budalom. Hvala bogu, sve se dobro završilo, pozvali smo MUP koji je intervenisao. Bilo mu je ponuđeno da dođe druga ekipa, što je odbio“, kaže dr Stefanović.

Sada je nastupio onaj momenat kada se analizira šta je sve moglo da se desi.

„Šta bi bilo da je na mestu mediniskog tehničara Rajka bila medicinska sestra, koja je fizički pre svega slabija“, pita se doktorka.

Linija 194 ima veliki broj poziva, a kako dr Stefanović kaže, među ljudima postoji pojačana agresija i sličnih ovakvih slučajeva ima više nego što je potrebno.

„Svi smo nervozni i pod pritiskom, ali ljudi ne shvataju da mi radimo po prioritetima i da smo skoro već dve godine u pandemiji. Neposredno nakon ovog incidenta dobili smo poziv gde je traženo da dođemo da izmerimo temperaturu. Prosto mi je neshvatljivo da usred situacije sa korona virusom neko nema toplomer“, objašnjava Stefanovićeva.

Bonus video: Incident u teretani, napadnuta radnica

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar