Foto:Nova.rs; shutterstock

Filip Zeljković (21) iz Subotice ubijen je 15. oktobra, na Segedinskom putu između Subotice i Palića, a u trenutku pucnjave, sa njim u kolima su bili njegov mlađi brat i još jedan mladić. Pucnjavi je prethodila svađa i tuča između više mladića, koju su snimile kamere za video nadzor, a prema saznanjima Nova.rs, postoje dve verzije napada.

Hici koji su odjeknuli u noći 15. oktobra na Segedinskom putu između Subotice i Palića, bili su kobni za mladog Filipa Zeljkovića (21) iz Subotice. Mladić je preminuo na licu mesta, pred očima mlađeg brata (18) i druga koji su bili zajedno sa njim u kolima u trenutku napada. Policija je brzo blokirala Suboticu i okolinu, proglašena je akcija „Vihor“. Navodno je bilo privođenja još iste večeri.

Pročitajte još:

Kao i svaka istraga, i potraga za osumnjičenima za ubistvo Filipa Zeljkovića, počela je rekonstrukcijom kritičnog dana, a to nije bilo teško. Te iste večeri u blizini mesta gde se dogodilo ubistvo, zabeleženo je nekoliko incidenata u kojima su učestvovale dve grupe mladića. Prvo je došlo do svađe i sukoba u jednom subotičkom lokalu, a potom je usledio novi sukob – ovog puta na benzinskoj pumpi „Europetrol“, gde je izbila tuča koja je snimljena kamerama za video nadzor.

Posle kratkotrajnog žestokog sukoba između trojice mladića među kojima su bili i braća Zeljković sa drugom trojicom momaka, Filip, njegov mlađi brat i još jedan drug, seli su u automobil i otišli. Ubrzo su odjeknuli pucnji, Filip je pogođen i spasa mu nije bilo.

Foto: Privatna arhiva

Druga stvar koja se proverava u istrazi je žrtva. U pitanju je momak koji je bio talentnovani sportista, bio je u mlađim kategorijama vaterpolo kluba „Spartak“ iz Subotice. BIo je golman i to vrlo uspešan, pa je čak pozivan na pripreme junionrske i kadetske reprezentacije Srbije. U jednom trenutku je napustio vaterpolo, kasnije je pokušao da se vrati i igrao je u Šapcu, ali nije uspeo i na kraju je odustao.

Dve verzije napada

Više sagovornika je potvrdilo da je iz ugledne i dobrostojeće porodice koja nije bogatstvo zaradila sumnjivim poslovima „preko noći“, već su radili generacijama i sticali imetak. Sam Filip nije bio „lice iz kriminogene sredine“ i nije bio umešan u mutne poslove, a zapravo jedina mana, koja mu je stvarala probleme je „kratak fitilj“. Nije se plašio da se potuče, a pošto je bio snažan, najčešće je iz tih tuča izlazio kao pobednik, ali nikada u tim tučama nije bilo ni noža ni palice, pogotovo ne pištolja.

„Umeo je da se potuče i za druge, ukoliko bi pomislio da neko nanosi nepravdu ili maltretira slabije od sebe. Dakle, motiv napada najverovatnije nisu neki neraščišćeni računi iz kriminalnog miljea odranije“, rekli su nam sagovornici.

Ono što se po Subotici priča je da je jedan od mladića koji se potukao sa Filipom, od ranije poznat policiji i da je već osuđivan zbog krivičnih dela vezanih za narkotike i da je bio u zatvoru.

Takođe se pominje i da je otac jednog od trojice momaka koji su se potukli sa Zeljkovićama policajac iz Subotice. Ipak, i pored svega toga, dosad niko nije priveden zbog ubistva.

Svedoci i parafinska rukavica

Iako je izgledalo da će slučaj biti brzo rešen i da će počinilac biti priveden pravdi, ali to se, za sada, nije dogodilo. Privedeno je nekoliko osoba, koje su saslušane u svojstvu svedoka, navodno je policija uradila i parafinski test na čestice baruta nekima od njih, ali niko nije zadržan.

Iz Višeg tužilaštva u Subotici na pitanja portala Nova.rs su odgovorili da ne mogu da pruže nikakvu informaciju jer je operativni rad policije u toku.

Pročitajte još:

Na sahrani FIlipa Zeljkovića 18. oktobra bilo je prisutno oko 1.500 građana Subotice koji su došoli da isprate pokojnika.

BONUS VIDEO: Ruže na mestu dvostrukog ubistva u Futogu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare