Foto: Privatna ahiva

Četvrti učesnik tuče u kojoj su brutalno prebijena dva mladića ispred kluba u Prijepolju, pored Veska Š. i njegovih sinova Stefana i Nikole, je Dragan B., čovek koji, po svemu sudeći, ima dozvolu da puca po ovom gradu.

On je, naime, deo ekipe porodice Veska Š. i njegovih sinova i, ako je sudeti po dosadašnjim dešavanjima na ulicama tog grada, bio je nedodirljiv, pa većina Prijepoljaca misli da ih štiti neko moćan iz policije.

Foto: Privatna arhiva

„Dragan B. je jedan od najnasilnijih iz te grupe i teroriše ceo grad. Pre dvadesetak dana je hteo da puca u čoveka i došao je naoružan pištoljem do njegove kuće. Pošto ga nije našao, pucao je u njegovog psa. Nije se ni krio, pa je uhapšen. Ali, tek što smo odahnuli, ako je prošlo 24 časa, a njega su već pustili iz policijskog pritvora“, navodi sagovornik Nova.rs koji je želeo da ostane anoniman.

Pročitajte još:

Policijska praksa je da osumnjičeni ostanu u pritvoru 48 časova, a da onda budu izvedeni pred nadležno tužilaštvo, ali je odnos policije prema Draganu B. bio potpuno drugačiji, iako je on tom prilikom počinio nekoliko krivičnih dela i to sa elementima nasilja. Takva osoba ne bi trebalo da uopšte poseduje pištolj, a kamoli da ima dozvolu za nošenje oružja. Pucanje na javnom mestu se kvalifikuje kao izazivanje opšte opasnosti i za to je zaprećena zatvorska kazna, a tu je i mučenje i ubijanje žiivotinja.

Pored toga, praksa je da osobe koje počine takva krivična dela ostaju u pritvoru do početka suđenja, a najmanje do završetka israge, jer postoje svi osnovi: opasnost od dovršenja ili ponavljanja krivičnog dela, uticaj na svedoke, ometanje istrage… Ipak, ništa od toga nije bilo dovoljno da Dragan B. ostane iza rešetaka. Time je celoj Prijepolju poslata jasna poruka.

Vuk i Đorđe Pavlović Foto:privatna arhiva

Da stvar bude gora, brutalno prebijanje dvojice mladića nije prvi incident takve vrste u kome učestvuje Dragan B.. On je navodno pre nekoliko godina tukao i sina jednog uglednog lekara u Prijepolju, ali je i taj napad prošao bez težih posledica po njega.

Verovatno bi i poslednji brutalni napad prošao bez posledica da se nije pojavio snimak koji je izazvao burnu reakciju javnosti, pa su, najzad, policija i tužilaštvo morali da reaguju.

BONUS VIDEO: Tuča u bilijar klubu u Pančevu

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare