Ilustracija Foto:Dragan Mujan/Nova.rs

Devojčica L. I. (15) nožem je povredila dečaka A. R. (15) i nastavnicu koja je pokušala da je spreči, bivša je učenica Gimnazije "Ruđer Bošković" iz koje se samoinicijativno ispisala. Devojčica je donela kuhinjski nož u školu, a napadnuti na sreću nisu teško povređeni.

Na licu mesta su jake policijske ekipe i Hitna pomoć.

Ispred škole su potreseni roditelji koji čekaju svoju decu. Tresu se i plaču.

„Sin me je pozvao rekao da hitno dođem u školu, da je u školi preko 20 policajaca, da je od drugara čuo da je devojčica izbola profesorku istorije i onda počela da juri jednog drugara“, kaže jedna majka.

Kako kaže, došla je u školu ali je ne puštaju da uđe unutra gde su joj tri sina.

Druga majka navodi da je kroz ulicu projurilo jedno policijsko vozilo pod rotacijom.

„Mislila sam da je opet lažna prijava zbog onoga što se jutros dešavalo u Kaluđerici i Obrenovcu. Nisam ovo shvatila ozbiljno, ali kroz minut ili dva policijom su odjekivale rotacije i najmanje pet policijskih vozila. Nisam znala šta se dešava, ali kada sam došla saznala, da je devojčica pobegla i da se za njom traga“, navodi uplašena majka.

Majka devojčice koja ide u ovu školu kaže da strahuje za život deteta.

„Dokle više će ovo da se dešava? Da li je Kosta povod da ja više ne pustim dete u školu. Strahujem za život svog deteta od sada. Ovo je prestižna škola, imaju obezbeđenje, kapiju. Više nam nigde deca nisu sigurna“, rekla je majka devojčice koja ide u ovu školu.

Još jedna majka ispričala je da ju je ćerka zvala da hitno dođe u školu.

„Bila je uplakana, uplašila se. Srećom sve je u redu, niko nije ozbiljnije povređen, to su mi makar rekli“, kaže jedna od majki.

Prema rečima majke jednog učenika, jutros je poslala poruku da proveri da li je bezbedno da pošalju dete u školu.

„Razredna je potvrdila i evo, desi se ovo. Ne znam šta da mislim, potresena sam. Jako sam se uplašila za svoje dete. Ne mogu da deci zabranim da se školuju ali šta da radim, nemoćna sam“, kaže majka jednog učenika za Blic.

Ovaj napad dogodio se dan nakon tragedije u školi „Vladislav Ribnikar“ kada je Kosta K. ubio osmoro vršnjaka i čuvara škole. Više o ovom slučaju možete pročitati u našem blogu uživo.

Bonus video: Odavanje počasti nastradalima ispred škole Vladislav Ribnikar

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare