Foto: Nova.rs, Facebook

Slučaj Biljane Stojanović (40) iz Velikog Trnjana kod Leksovca, nakon čije smrti je pronađeno telo njenog supruga Ivana, za koje se veruje da ga je upravo Biljana ubila i sakrila u bure, a potom zalila betonom, šokirao je Srbiju, a jedan detalj ostao je prilično nejasan - da li je Biljana zaista izvršila samoubistvo, imajući u vidu da su njeni rođaci ispričali da je prostorija u kojoj je njeno telo nađeno zatvorena sa spoljne strane.

Klupko bizarnih okolnosti oko smrti dvoje supružnika – Ivana i Biljane – počelo je da se odmotava tek nakon što je prijavljen njen nestanak, a potom je telo žene pronađeno na njenom imanju. Spisak pitanja na koje bi trebalo da odgovori istraga, čini se, sve je duži jer istražiteljima nisu jasne mnoge stvari – od toga kako je Biljana sama uspela da ubije supruga i njegovo telo sakrije u buretu, a zatim i prelije betonom, kako je uspela da godinama laže okolinu da on radi u Rusiji i da je tamo pronašao novu porodicu, ko je sve ove godine deci slao poruke predstavljajući se kao njegov otac i zbog čega nijedna osoba iz njene okoline nije primetila da se nešto sumnjivo događa.

Foto: Nova.rs

Takođe, ukoliko se zaista istragom i zvanično utvrdi da ga je Biljana ubila, ostaje nejasan motiv takvog zločina…

Uz to, jedan detalj na koji su u razgovoru za lokalne medije ukazali rođaci mogao bi takođe da bude ključan u ovoj istrazi, pa možda da dovede i do obrta. Naime, rođaka stradalih supružnika ispričala je da je prostorija u kojoj je pronađeno Biljanino telo koja se, po svemu sudeći otrovala pesticidima, bila zatvorena sa spoljne strane. To bi u teroiji značilo da je Biljaninoj smrti morao da posvedoči još neko, tačnije da je neko morao zatvoriti vrata nakon što je ona učinila taj tragični potez.

Foto: Miljana Isailović/Nova.rs

Prema do sada poznatim informacijama, Ivan je ubijen sekirom, koja je pronađena na tavanu kuće. Na telu koje je tri godine počivalo u betonu pronađeni su tragovi koji ukazuju na to da je povređen oštrim predmetom. Kako je dosadašnja istraga pokazala, Biljana nije imala pomagača, ali to ne znači da leskovačka policija neće doći do saznanja koja će pokazati suprotno.

Ljubavik saslušan, pa pušten

Iako je svetlo sumnje odmah palo na Biljaninog novog emotivnog partnera Aleksandra (28), njegov otac nam je ispričao da je on poligrafski testiran i saslušan u policiji i da je nakon toga pušten. Samim tim, on se u ovom trenutku ne sumnjiči za zločin, ali nije isključeno da bi to moglo da se promeni ukoliko isplivaju neke nove informacije.

Bonus video: Izjave roditelja žrtve zabetonirane u Leskovcu

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar