Foto: Shutterstock

Smrt muškarca na Adi Ciganliji kojeg su, kako se sumnja, pretukla nasmrt trojica mladića, od kojih dvojica maloletnika, uznemirila je srpsku javnost. Muškarac je, uprkos borbi lekara, preminuo od teških povreda, a proteklih godina zabeležen je porast nasilja koje čine maloletnici. Ovaj slučaj podsetio je javnost na stravično ubistvo beskućnika u Novom Sadu, koga su maloletnici zapalili dok je spavao na betonu, ali i na prebijanje Todora Šunjke iz Tovariševa kojeg su, takođe maloletnici, mučki prebili.

Pomenuti slučaj verovatno je jedan od najstravičnijih primera maloletničkog nasilja u Srbiji. Sve se dogodilo decembra 2016. godine iza lokalne prodavnice u Bulevaru Oslobođenja u Novom Sadu, kada su trojica dečaka, dvojica od 12 i jedan od 13 godina, zapalili beskućnika Dragutina Todorčevića (64) iz Futoga.

Pročitajte još:

Kako su mediiji prenosili, jedan od dečaka zapalio je novine i bacio ih na Todorčevića. Vatra je najpre zahvatila odeću beskućnika, nakon čega je nesrećni čovek potpuno izgoreo.

Stravičan zločin se dogodio oko 4 sata ujutru, a nesrećnom čoveku izgorelo je 90 odsto tela i nije mu bilo spasa. Nakon ovog događaja, maloletnik je u policiji ispričao da se samo igrao sa drugovima i da mu nije bila namera da čovek izgori.

Foto: Shutterstock/Nenad Nedomacki/ilustracija

Kako nije mogao da bude krivično kažnjen zbog godina, zbog ovog dela Draginja Jovanov, majka pomenutog dečaka, osuđena je na šest mesecu zatvora zbog zapuštanja i zlostavljanja maloletnog deteta o kojem je bila dužna da se stara.

Posle bombardovanja mu život krenuo nizbrdo

Stradali Todorčević je godinama bio beskućnik, a jednom prilikom je o svom životu govorio u emisiji.

„Životni put me naveo kad je došlo bombardovanje ekonomski sam pukao, brak mi je pukao. Posle sam se odao alkoholu i tako sam bio po ulicama svakojakim, ostao sam na ulici. Ukrali su mi štake, zvao sam policiju. Policija je zvala crveni krst i doveli su me ovde“, ispričao je Dragutin svojevremeno, a preneo Kurir.

Foto: Shutterstock/Srdjan Randjelovic

On je potom završio u Prihvatnom centru i nakon što su mu ukrali štake na ulici. Kako je Kurir pisao, on je u Prihvatnom centru učestvovao u izložbama, pesničkim večerima, predstavama… Tako je bio učesnik izložbe „Šire od svetlosti“, koju je otvorio recitovanjem svojih stihova.

Prebili Todora nasred ulice

Identičan slučaj maloletničkog nasilja dogodio se i u Tovariševu. Javnost se i dalje seća smrti Todora Šunjke, koji je preminuo 2023. godine, nakon tri meseca agonije zbog teških telesnih povreda koje su mu naneli dečaci, tada stari 10 i 13 godina dok su ga zverski tukli na ulici usred dana.

Šunjka je nakon prebijanja prebačen na u bolnicu u Novom Sadu. Zadobio je teške povrede glave i pluća, međutim, nije mu bilo spasa.

Pretučen je iz čista mira, a ovaj zločin je šokirao javnost u Srbiji.

Motiv nije poznat

Podsetimo, slučaj koji se nedavno dogodio na Adi Ciganliji šokirao je javnost. Naime, dvojica maloletnika i jedan punoletni mladić uhapšeni su zbog sumnje su nasmrt pretukli muškarca Adi Ciganliji, a stravičan napad dogodio u noći između 19. i 20. avgusta. Povređeni muškarac je naknadno preminuo u Urgentnom centru od posledica povreda.

Pročitajte još:

Napad se dogodio u napuštenom objektu, a zasad nije poznat motiv.

VIDEO: Istraga o ubistvu male Danke tapka u mestu: Osumnjičeni negiraju zločin, tužilaštvo u trci s vremenom

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare