Foto: Printscreen/YouTube/kanal9tvns

Bogoljub F. (47) juče sam došao u policijsku stanicu u Novom Sadu i priznao da je nasmrt izbo Nikolu N. (38), s kojim je živeo u napuštenom objektu, a ovo je treće ubistvo beskućnika koje je potreslo ovaj grad.

U Novom Sadu je juče pronađeno telo Nikole N. (38) u žbunju sa brojnim ubodnim ranama po telu, a za njegovo ubistvo osumnjičen je B. F. (47) iz ovog grada, koji je sam otišao u policijsku stanicu i priznao šta je uradio.

Prema nezvaničnim informacijama, u pitanju su dvojica beskućnika koja su živela zajedno u napuštenom objektu u Ulici Ruđera Boškovića. B. F. je, kako se sumnja, žrtvu svirepo ubo sa 30 uboda nožem, od kojih je 18 bilo u srce, 10 u leđa i dva u noge.

Foto: Nenad Lazić/Nova.rs

Izvukao nož

„Ubistvu je prethodila svađa, a onda je B. F. izvukao nož i izbo poznanika. On je posle toga otišao u policiju i prijavio zločin. Telo je pronađeno u žbunju iza Instituta za javno zdravlje Vojvodina, na mestu na koje je sam osumnjičeni ukazao“, kaže izvor.

Osumnjičeni muškarac je, kako se saznaje, u trenutku kad je počinio zločin bio pod dejstvom alkohola. Kako pričaju ljudi koji su poznavali osumnjičenog, on i žrtva su živeli u napuštenoj kući, a uhapšeni je ranije radio kao kuvar.

„Viđali smo ih često, uglavnom su bili pijani, obojica. Jedno vreme je u toj kući živeo samo B.F., a onda mu se pridružio i drugi, mlađi muškarac“, kažu komšije i dodaju:

Foto: Nova.rs

„Svađali su se i ranije, ali delovalo je kao da se ne razumeju, da ko zna o čemu pričaju. U toj kući u koju su oni ušl da žive i ranije su bili beskućnici, a pre nekoliko godina je jedan tu izvršio samoubistvo“.

Teško detinjstvo

Prema njihovim rečima, B. F. odavno luta ulicama, a nekoliko puta je pokušavao da se izvuče i nađe posao. Međutim, kako kažu, stalno se vraćao starim navikama.

„B. F. je bio i na televeziji, u jednoj emisiji je pričao zbog čega se odlučio da napusti „normalan“ život. Znamo da je po zanimanju kuvar, da je ranije i radio u struci. Jedno vreme je čak živeo i u inostranstvu“, pričaju komšije i dodaju da B. F. ima porodicu.

Foto: Nenad Mihajlović/Nova.rs

„On je u emisiji u kojoj je pre nekoliko godina pričao na temu beskućnika rekao „da je imao teško detinjstvo, da je odrastao u hraniteljskoj porodici i da se posle smrti oca vratio u Srbiju iz Nemačke“, dodaju sagovornici.

B. F. je uhapšen i određeno mu je zadržavanje u trajanju od 48 sati, u kom roku će uz krivičnu prijavu biti priveden Višem javnom tužilaštvu u Novom Sadu.

Kristijan Kostić Bleki
Kristijan Kostić Bleki Foto: Printscreen/YouTube/Bleki Novi Sad

Smrt Blekija i Dragutina potresla javnost

Podsetimo, Novi Sad je potreslo ubistvo uličnog svirača Kristijana Kostića Blekija, kojeg je je zverski na ulici pretukao Žarko R. (21) iz Žablja u februaru prošle godine, a kasnije je u policiji priznao delo i ispričao kako je do toga došlo. Između ostalog rekao je: „Tražio sam Kristijanu pare. On mi je dao 390 dinara, rekao je da samo to navodno ima. Pukao me je bes. Počeo sam svesno da ga udaram“.

Naime, 2016. godine trojica maloletnika zapalila su dvojicu beskućnika od kojih je jedan preminuo od zadobijenih opekotina.

Dragutin Todorčević (64) iz Futoga i njegov prijatelj Zoran Todorović teško su povređeni u ovom stravičnom događaju, a Dragutin je preminuo par sati nakon prijema u bolnicu jer mu je 90 odsto kože bilo u opekotinama.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar