Violeta M. (50) koja je čuvala pse koji su izujedali Vladana Radosavljevića Foto:Goran Srdanov/Nova.rs

Violeta M. (50) koja je privedena juče zbog postojanja osnova sumnje da je izvršila krivično delo teško delo protiv opšte sigurnosti nakon što su psi koje je čuvala, odnosno, hranila izašli na ulicu i rastrgli Vladana Radosavljevića nasmrt na Kosmaju biće saslušana danas.

Njoj preti od 1 do 8 godina zatvora, prenosi „Telegraf„.

Pročitajte još:

Kako se sumnja, ona juče nije obezbedila kavez u kojem su bili psi koji su izašli iz jednog dvorišta, a potom napali i izujedali Vladana Radosavljevića (62) koji je od zadobijenih povreda preminuo.

Vladan Radosavljević Foto: Nova S

Osumnjičenoj je određeno zadržavanje do 48 sati nakon čega će, uz krivičnu prijavu, biti privedena nadležnom tužilaštvu.

Podsetimo, Više javno tužilaštvo u Beogradu dalo je nalog Osnovnom javnom tužilaštvu u Mladenovcu da odredi zadržavanje do 48 sati Violeti M., zbog sumnje da je izvršila krivično delo teška dela protiv opšte sigurnosti.

Violeta M. je bila zadužena da u Velikoj Ivanči, u dvorištu kuće M.S., koja boravi u inostranstvu, hrani tri psa. Pomenuti psi su, kako se sumnja, 3. januara napali Vladana Radosavljevića (62) i izujedali ga.

Mesto na kojem su psi napali čoveka Foto:Goran Srdanov/Nova.rs

Vladan je od posledica ujeda preminuo, a ujede je zadobila i njegova supruga koja je pokušala da ga odbrani. Vlasnik pomenutih pasa je A.S. koji je u zatvoru od septembra, a psi su povereni na čuvanje M.S. Inače, protiv M.S. je već u toku krivični postupak pred Osnovnim javnim tužilaštvom u Mladenovcu zbog sumnje da je izvršila krivično delo Izazivanje opšte opasnosti, odnosno jer su isti psi napali devojčicu i naneli joj lake telesne povrede 1. novembra 2022, u selu Nemenikuće u Sopotu.

Mesto na kojem su psi napali čoveka Foto:Goran Srdanov/Nova.rs

Kako se navodi, ona se sumnjiči da je počinila krivično delo teško delo protiv opšte sigurnosti u vezi krivičnog dela izazivanje opšte opasnosti iz nehata.

Bonus video: Mesto na Kosmaju na kome su psi na smrt izujedali čoveka