Mesto na kojem su psi napali čoveka Foto:Goran Srdanov/Nova.rs

Tri psa koja su nasmrt izujedala novinara i analitičara Vladana Radosavljevića juče u mladenovačkom naselju Velika Ivanča u vlasništvu su Arse S. koji se trenutno, kako su za portal Nova.rs ispričale komšije, nalazi na izdržavanju zatvorske kazne zbog droge. Kako smo saznali na licu mesta, ovo nije prvi put da ovi psi izlaze iz dvorišta i napadaju.

Tragedija se dogodila juče u popodnevnim satima, nakon što su tri psa od kojih su dva mešanca, a jedan je staford, izašli iz dvorišta i napali Radosavljevića i njegovu suprugu koji su šetali ulicom. Nesrećna žena je pokušala da odbrani Vladana koji je zadobio ozbiljne povrede, ali je i sama završila ozleđena.

Mesto na kojem su psi napali čoveka Foto:Goran Srdanov/Nova.rs

Kako za naš portal prepričavaju komšije iz ulice gde se jeziva scena juče odigrala, psi se nalaze u kući žene koja živi van Srbije, a o njima vodi računa žena iz jednog susednog sela. I nju smo danas zatekli na licu mesta, ali je ubrzo svojim privatnim automobilom otišla u nepoznatom pravcu. Da li će ona biti privedena, kao osoba koja je trebalo da vodi računa o njima, utvrdiće istraga nakon što policija na licu mesta prikupi sve detalje.

U međuvremenu, komšije su prepričale da je nesrećni Vladan imao vikendicu na ovoj planini i da je često dolazio sa ženom, te da su, sa druge strane, za ove pse mnogi znali su da su opasni i da su i ranije izlazili iz dela dvorišta koji je ograđen i namenjen njima, a da se često i spajaju sa lokalnim lutalicama pa ordiniraju u čoporu.

Mesto na kojem su psi napali čoveka Foto:Goran Srdanov/Nova.rs

„Najveći problem ovde na Kosmaju je taj što iz Veterine Beograd svakih 15 dana dovezu na Kosmaj i puste gomilu pasa sa plavim i sa žutim markicama“, priča Mladen sa Kosmaja inače član udruženja lovaca na Kosmaju.

„Bila su tri vlasnička psa među kojima je bilo još 4-5 pasa lutalica koja su tu zajedno u čoporu“, priča komšija Mladen i dodaje: „Stalni su problem čopori pasa ovde na Kosmaju, čak smo upućivali pozive i apele Veterini Beograd da se to više ne radi“

Međutim, kako priča Mladen, iz Veterine Beograd nisu dobijali nikakav odgovor, a psi su navodno čipovani i sterilisani.

Vladan Radosavljević Foto: Nova S

„Takvih problema imamo non stop sa udavljenim srnama i zečevima koje isti ti psi napadaju“

Na pitanje kako su psi koji su napali i nasmrt izujedali politikologa izašli iz svog boksa, Mladen ističe da su bili pušteni.

„Preko dana se ne može videti ni 10 odsto pasa koliko ih ima u toku noći. Svako veče je to problem na Kosmaju. Ta tri psa jesu vlasnički psi, ali je i to problem ovde sa ljudima na Kosmaju. Svi hoće da imaju pse, ali kada dođu jesen i zima svi odu i ostave te pse. Ne prođe 2-3 dana da ti psi ne udave srnu ili zeca“, kaže Mladen.

Kako nam je ispričao pre nekoliko dana su psi napali i decu.

„Ja imam troje, a komšinica četvoro dece i u stalnom smo strahu za njihovu bezbednost“ kaže Mladen i dodaje: „Ljudi koji od autobuskog stajališta pešače do kuće nose motke i štapove kako bi se zaštitili od potencijalnog napada pasa“.

Zaključuje da je neverovatno da je nešto ovako moralo da se desi da bi se čuo i glas sa druge strane.

„Verovatno će okriviti tog stradalog čoveka da je on možda gađao pse ili da ih je izazivao“

„Videla sam Vladana u lokvi krvi“

„Bila sam juče da nahranim pse. Bili su mirni. Nikada ranije nisu napali nikoga“, priča za Blic Violeta M. žena koja je brinula o psima za koje se sumnja da su nasrmt izujedali Vladana Radosavljevića, a njegovu ženu teško povredili.

Violetu M. plaćala je mesecima unazad Milanka S. vlasnica pasa koja živi u Francuskoj da ih hrani. Kako kaže, pred tragedije ona je došla u vikendicu, nahranila pse, te ne misli da su psi napali Vladana jer su bili glasni.

Mesto na kojem su psi napali čoveka Foto:Goran Srdanov/Nova.rs

„Ja sam ih stavila u boks. Ti psi nikada ranije nikoga nisu napali. Tu su svakodnevno radnici koji rade tu vikendicu, psi izlaze šetaju, nikada nisu bili agresivni“, priča Violeta M. Ona dodaje da ju je kada su Vladana napali psi zvala komšinica. Došla je na lice mesta i zatekla Vladana u lokvi krvi na zemlji. Tu je bila i njegova supruga.

„Ona mi je opisala pse, a po njenom opisu i šarama koje je rekla mislim da to nisu psi o kojima sam ja brinula. Ovde dolaze stalnon psi lutalice, skupljaju se u čoporu“, navodi ona.

Podsećanja radi, Vladan Radosavljević je jedan od osnivača Produkcijske mreže „Mreža“, radio je kao novinar i analitičar.

BONUS VIDEO: Jezivi prizori na mestu gde su psi nasmrt izujedali novinara

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare